Ungdomspsykiatri: Region Syddanmark topper i genindlæggelser

32 procent af psykisk syge børn og unge bliver genindlagt i Region Syddanmark.

I Region Syddanmark bliver psykisk syge børn og unge oftere genindlagt end andre steder i Danmark. (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Nye tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at 32 procent af børn og unge i regionen går igennem døren til psykiatrisk afdeling mere end én gang.

Tallene viser blandt andet, at kommunerne og regionen skal blive bedre til at samarbejde, mener Anders Meinert Pedersen, der er lægefaglig direktør i Region Syddanmark.

- Vi prøver at have et rigtig tæt samarbejde med kommunerne og de døgninstitutioner, som nogle af de mest syge børn og unge bor på. Derfor handler det om, at de er så meget ude i virkeligheden som muligt, pointerer han.

Og at samarbejdet skal være bedre, er Lene Nielsen enig i. Hun er formand for Bedre Psykiatri Odense.

- Der bør arbejdes mere med kommunikationen mellem børne- og ungdomspsykiatrien og kommunerne. På den måde kan kommunerne blive bedre forberedte, når børn og unge kommer hjem efter en indlæggelse, mener Lene Nielsen og uddyber:

- Dermed kan kommunerne få bedre tid til at komme i gang med sagen, inden barnet eller den unge er tilbage fra hospitalet.

Døren er altid åben

På hospitalerne i Region Syddanmark forsøger man at gøre perioden, som børn og unge er indlagt i, så kort som mulig. Det er nemlig vigtigt at komme hurtigt tilbage til hverdagen, slår Anders Meinert fast.

- Du er langt fra det normale liv, når du er indlagt på et sygehus. Derfor mister du nogle af dine sociale evner. Jo mere du kan leve det almindelige liv ude i virkeligheden, jo bedre.

Derfor sørger hospitalerne selvfølgelig for, at der altid står en dør åben, hvis børn eller unge vil tilbage, hvis der er behov for det. En del børn og unge er nemlig så syge, at der er behov for en opfølgende samtale, pointerer Anders Meinert.

I de resterende regioner er det 23 procent af børn og unge, som bliver indlagt i psykiatrien flere gange.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.