Unge gamere spiller sig til en HF i eSport

HF & VUC i Odense udbyder en HF-uddannelse, hvor unge har tid til at udvikle deres talent for computerspil.

Counter-Strike og League of Legends bliver en del af skoleskemaet på den nye eSport-linje på HF&VUC i Odense. (Foto: © JEANNE kORNUM, STR)

Du tager en HF-eksamen, og samtidig får du tid til at spille computerspil. Faktisk er computerspil en del af din skoledag.

Sådan lyder tilbuddet fra HF &VUC i Odense, der som det første sted på Fyn vil tilbyde en ungdomsuddannelse for unge, der er vilde med computerspil. Målet er, at fascinationen af spil skal inddrages i almindelige HF-fag som dansk og matematik.

- Det handler om, hvordan vi får computerspil og IT ind i undervisningen, så der er noget, der tiltaler computerspillerne, fortæller Kim Møller Madsen, HF-underviser.

Der er lige nu lignende uddannelser i Vejle og København, hvor der er gode erfaringer. En HF-linje med computerspil kan betyde, at unge, der ellers ville have været droppet ud af en uddannelse for at spille, nu gør uddannelsen færdig.

- Vi giver dem relationer til hinanden og en uddannelsesinstitution, så vi fastholder dem i et uddannelsessystem, siger Ruben Krog fra Campus Vejle.

HF-linjen på Fyn samarbejder med Marienlyst eSport, der stiller trænere til rådighed, og eleverne får også en eSport-coach. Ud over de almindelige fag har eleverne også mulighed for at konkurrere til LAN-parties og eSport-turneringer.

- De kunne måske have større lyst til at tage i skole, hvis der er noget på skoleskemaet, der lugter af computerspil eller noget, der fanger interessen i større grad, siger Kim Møller Madsen.

HF-linjen med eSport begynder næste sommer i Odense.