Unge gamere tjener millioner: Dansk hold vinder Counter-Strike-turnering

Fem danske mænd sidder på e-sportens verdensrangliste. Nu har de også vundet den prestigefyldte computerturnering ECS.

2016 startede med, at Astralis fik en placering som nummer fire på verdensranglisten. Siden er det gået op og ned for de unge mænd. (© HLTV.org)

Dansk jubel rungede i Los Angeles i nat, da Counter-Strike-holdet Astralis vandt en af verdens største computer-turneringer.

- Mange måneders hårdt arbejde gav gevinst for få minutter siden i Anaheim, da vi gik ubesejret igennem turneringen, skrev holdets ejer, Frederik Byskov, på Facebook i nat.

- I finalen mødte vi selvsamme hold, som vi tabte til i sidste uge. Revanche for alle pengene, fortsætter han.

Mange hundredetusind så med på storskærm og derhjemme, da dev1ce, dupreeh, Xyp9x, Kjaerbye og gla1ve slog flere af verdens bedste esport-hold.

Holdet vandt $250.000 i denne weekend og nappede $140.000 i sidste weekend. Sammenlagt er det 2,7 millioner danske kroner.

- Tror, der bliver råd til gode julegaver i spillernes familier i år, kommenterer holdejeren på Facebook.

Tjener millioner om året

Frederik Byskov fortæller til DR Fyn, at holdet sammenlagt har tjent 5,6 millioner danske kroner i 2016. Han forklarer, at de gør meget for at beskytte drengene, som udover præmier og sponsorater også får en månedsløn på 62.000 kroner.

Spillerne er mellem 18 og 23 år gammel, og derfor har holdet tilknyttet alt fra bankrådgiver til sportspsykolog. Holdet har også fokus på kost, ernæring og fysik, så spillerne ikke får problemer med albuer, skulder og håndled.

- Din udholdenhed er bedre, hvis du er i god form, siger Frederik Byskov og forklarer, at spillerne arbejder 60 timer om ugen, som fordeles på fysisk og mental træning samt tid foran computeren.

16 sejre i streg

Anstralis har haft et turbulent år med udskiftning i spillertruppen helt op til denne turnering. Lukas Rossander er det nyeste medlem. Han skrev kontrakt med holdet i oktober.

Alligevel har de fuldtidsprofessionelle computerspillere formået at vinde 16 kampe i træk og nu en er verdens største turneringer.

Til januar skal Astralis deltage i Eleague Major med en præmiepulje på 1.000.000 dollar.