Utilfredse frivillige forlader Beredskab Fyn

15 frivillige hos Beredskab Fyn har valgt at opsige deres stillinger, fordi de føler sig trådt på og nedgjort af ledelsen.

Fremover vil Beredskab Fyn have 15 frivillige færre, der kan rykke ud, når der er brug for det. De føler sig dårligt behandlet og har derfor valgt at stoppe. Arkivfoto. (Foto: Sonny Munk Carlsen © Scanpix)

Mindst 15 frivillige hos Beredskab Fyn har sagt deres stilling op, efter de har mistet tilliden til ledelsen.

I oktober sidste år skrev de frivillige et åbent brev til Beredskab Fyns ledelse.

Her blev det påpeget, at der var stor mangel på frivillige i beredskabet, og at nogle af de frivillige manglede uddannelse og kurser.

Men ifølge frivillig brandmand Rasmus Lyng har de frivillige i beredskabet ikke oplevet ændringer, hvorfor flere har valgt at opsige deres stillinger.

- Jeg har brugt fire år af min fritid på at at give det overskud, jeg har, og prøve at hjælpe alt, hvad jeg kan. Personligt føler jeg, at jeg er blevet trådt på og nedgjort som den person, jeg er, og den indsats, jeg har ydet, har ikke været værdsat, siger Rasmus Lyng og fortsætter:

- Jeg føler, at vi har givet alt, hvad vi kan som frivillige for at gøre det bedste for borgeren. Alligevel synes jeg tit, at vi som frivillige bliver gjort som et problembarn.

Ærgerlig situation

I Beredskab Fyn er Beredskabsdirektør Mogens Bjerregaard rigtig ærgerlig over situationen.

- Det påvirker mig, at det er den beslutning, man har truffet. Jeg mener ikke, det er nødvendigt, siger han.

Han påpeger, de frivilliges åbne brev fra oktober sidste år fik ledelsen til at erkende, at de havde nedprioriteret de frivillige.

Sammen med de frivillige foretog ledelsen en analyse, hvor de ville se på problematikkerne. Den analyse lå klar i maj måned.

- Siden da har vi sat en række tiltag i værk. Vi har ansat en leder for de frivillige, siger Mogens Bjerregaard.

Det drejer sig blandt andet om, at man har sat en kvart million kroner af til nyt udstyr til de frivillige. Men også et opgavekatalog til de frivillige, som skal gøre det mere klart, hvad de frivillige skal bruges til.

I kølvandet på de 15 opsigelser konstaterer Mogens Bjerregaard, at tiltagene ikke har været tilstrækkelige. Men han påpeger, at det tager tid at implementere sådanne ting.

- Vi var bagud på points, da vi begyndte at tage hånd om det her i oktober sidste år. Og der går altså noget tid, inden vi får helt styr på det, forklarer han.

Rasmus Lyng er dog ikke helt afvisende for et comeback i det frivillige korps hos Beredskab Fyn.

- Der skal ske noget drastisk. Både trivsels- og ledelsesmæssigt, siger han.

Facebook
Twitter
Emner: