Venteliste indtil 2020: Pladser på efterskoler med e-sport revet væk

23 efterskoler underviser elever i e-sport. Pladserne er så populære, at skolerne har lange ventelister.

- Jeg skal lige varme op, siger Emil Kjeldgaard, inden han sætter sig ved computeren og tænder for Counter-Strike. Han er blandt de unge, som nåede at få en plads på Nordfyns Efterskoles e-sport-hold. (Foto: Signe Wolthers)

Mens flere efterskoler kæmper med faldende elevtal, så bliver pladserne på e-sport-linjerne revet væk.

Nordfyns Efterskole tilbød allerede sidste år - som den første fynske efterskole - e-sport som linje. Siden er skolen blevet kimet ned af forældre, der gerne vil have en plads til deres barn, så der nu er venteliste frem til 2020.

- Der har været en helt uventet søgning af elever. Vi har ramt et behov. Tidligere har vi efterskolefolk nok været strenge til at afvise unge, der gerne ville have computeren med på efterskole, forklarer den nordfynske forstander Bjarne Flymann.

Tidligere har efterskolen haft svært ved at tiltrække drenge, men efter linjen blev oprettet, går der nu et lige antal af piger og drenge.

Eleverne får ikke lov til at sidde ved computeren hele dagen. Efterskolelivet indebærer morgenløb og en årlig gymnastik-opvisning. Den fysiske aktivitet fylder seks timer om dagen på Nordfyns Efterskole, og det synes e-sport-eleverne er fint:

- Det er nok mest en fordom, at de ikke skulle kunne deltage i det, siger Bjarne Flymann.

E-sport på tavlen

Selvom e-sport er digitalt, så er tavleundervisning og klassisk pædagogik stadig en integreret del af lektionerne.

Emil Kjeldgaard (tv) og Kasper Molbo går begge på e-sport-linjen på Nordfyns Efterskole. (Foto: Signe Wolthers)

- Der kan være mange konflikter i spillet, så de lærer konflikthåndtering. De skal også lære at give og modtage konstruktiv feedback og lære, hvordan de kommer videre, når de rammer muren, forklarer Tenna Christensen, som underviser i e-sport, tysk og dansk.

Emil Kjeldgaard bliver undervist af Tenna Christensen. Han er blevet bedre til at løse konflikter, og han er meget glad for de mange sociale kompetencer han får - både med og uden computer:

- Jeg får også fællesskabet og fysisk træning, og det er fedt bare at hygge, forklarer Emil Kjeldgaard.

Flere efterskoler med lange ventelister

Også på Tommerup Efterskole har de oplevet stor søgning til skolens e-sport-linje, der åbner til sommer.

Pladserne blev revet væk på to uger, da linjen blev udbudt i september. Resten er kommet på venteliste. Skolen har stadig ledige pladser på andre linjer, men udvider alligevel ikke antallet af e-sport-pladser.

- For os er det vigtigt, at e-sport ikke bliver større end andre fag. Vi er ikke en skole, som defineres af e-sport, men en skole, som sætter unge med vidt forskellige interesser sammen, så de bliver klogere ved at møde hinanden, siger forstander Peter Munk Povlsen.

I alt tilbyder 23 skoler på landsplan e-sport som valg- eller linjefag.

Facebook
Twitter