Villy blev valgt: Søvndal stiller op til regionsrådet

Danmarks tidligere udenrigsminister Villy Søvndal kan komme i regionsrådet i Syddanmark.

Villy Søvndal trak sig fra det politiske liv og posten som udenrigsminister efter helbredsproblemer i 2013. Nu er han tilbage. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Han har stået i spidsen for SF og dansk udenrigspolitik, og nu stiller Villy Søvndal sig også i spidsen for SF ved regionsrådsvalget i Region Syddanmark næste år.

Da SF i går holdt opstillingsmøde for kandidater, der vil i regionsrådet, blev den tidligere udenrigsminister valgt som spidskandidat.

Villy Søvndal fik 375 af 1511 stemmer. 452 deltog i stemmeafgivningen og kunne afgive mellem tre og fem stemmer hver. Valget er det bedste for partiet, mener den forhenværende SF-formand.

- Det giver den bedste styrke, at jeg står i front. Men det glæder mig også, at de fire første kandidater er to fra Fyn og to fra Jylland – derudover er det to kvinder og to mænd, siger Søvndal.

Han tror, det er muligt at tippe flertallet til den røde side ved næste valg.

- Venstre står uden den store stemmesluger fra sidst, Carl Holst, så jeg tror, det er muligt at skabe en ny politisk situation i Region Syddanmark, siger Villy Søvndal.

SF-opstillingsmøde i Syddanmark

1. Villy Søvndal, Kolding, 375 stemmer
2. Vicky Lorenzen, Ringe, 226 stemmer
3. Ida Damborg, Esbjerg, 344 stemmer
4. Bent Olsen, Nordfyn, 81 stemmer
5. Hans Holmer, Kolding, 158 stemmer

SF i Syddanmark har den regel, at de øverste kandidater skiftevis er en jyde og en fynbo.

Vicky Lorenzen fra Ringe er nummer to på listen, mens SF's nuværende regionsrådsmedlem i Syddanmark, som genopstiller, Ida Damborg, indtager tredjepladsen.

Dermed skal SF skaffe mere end de to mandater, partiet har nu, hvis Ida Damborg skal fortsætte i regionsrådet. Men det kan også lade sig gøre, mener hun.

- Vi har de sidste år været et markant parti, og jeg tror, at vælgerne kan lide, at der er forskel på dem, der sidder i regionsrådet, siger Ida Damborg.

Der er valgt til regionsrådene til november næste år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.