Weekendophold og familiebesøg: Sådan vil Bogense lokke skeptiske medarbejdere til

Nordfyns Kommune forsøger at tiltrække medarbejdere hos Dansk Sprognævn til Bogense.

Bogense er en havneby på det nordlige Fyn med cirka 3.800 indbyggere og er kommunesæde for Nordfyns Kommune. Arkivfoto (Foto: P FUN BÜLOW)

Et weekendophold i Bogense eller et besøg hos en lokal værtsfamilie.

Nordfyns Kommune er allerede i fuld gang med at gøre sig attraktiv for de 15 ansatte i Dansk Sprognævn, som regeringen vil flytte fra Frederiksberg til Bogense.

Direktør i Sprognævnet, Sabine Kirchmeier, har ellers tidligere udtalt, at det bliver en "overordentlig vanskelig opgave" at få et højt specialiseret forskningsmiljø til at fungere i Bogense.

Men Nordfyns Kommune har ikke givet op. Den arbejder med flere forskellige scenarier for at tiltrække de københavnere, som i fremtiden får flyttet deres arbejdsplads til Bogense.

- Vi har forberedt en form for en velkomstpakke. Den indeholder blandt andet mulighed for et weekendophold, hvor man kan komme og se alle de herligheder, vi har at byde på, siger kommunaldirektør i Nordfyns Kommune Morten V. Petersen.

Samtidig vil kommunen forsøge at engagere lokale værtsfamilier, som skal hjælpe med at give tilflytterne en fortælling om Nordfyn, og som potentielle indflyttere kan besøge.

Indtil videre er det kun idéer på tegnebrættet, men borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V), har planer om at kontakte ledelsen i Dansk Sprognævn for at komme i kontakt med de eventuelt kommende tilflyttere.

- Vi starter med at kontakte ledelsen for selvfølgelig at få accept til også at gå videre til de øvrige medarbejderne, og det har jeg da en stærk forventning om, at vi får, siger borgmesteren.

Onsdag meldte regeringen ud, at den vil rykke yderligere 1.800 statslige arbejdspladser til ud af København. Og i sommer blev det offentliggjort, at Skat skulle nedlægges, og i stedet ville der blive oprettet syv nye styrelser rundt omkring i Danmark. Det giver yderligere 2.200 nye arbejdspladser til provinsen.

Herunder kan du få et overblik over hele den nye udflytning:

FacebookTwitter