1 maj

1. maj: FOA og 3F afbøder fald af medlemmer

FOA og 3F mister fortsat medlemmer i Region Hovedstaden, men faldet er ikke længere alarmerende, lyder det fra forsker.

FOA og 3F har siden 2013 henholdsvis mistet knap 700 og 4.100 medlemmer i hovedstaden. (Foto: BAX LINDHARDT © Bax Lindhardt)

Fagforeningerne har de seneste ti år blødt tusindvis af medlemmer, men nu ser faldet ud til at stabilisere sig.

FOA og 3F har siden 2013 henholdsvis mistet knap 700 og 4.100 medlemmer i hovedstaden, men det tal er faktisk positivt, mener Henning Jørgensen, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet.

- Hvis vi ser udviklingen de seneste 15 år, så ser det ud til, at der er sket en opbremsning i faldet. De her tal er ikke alarmerende for de faglige organisationer, siger han.

Det ændrer dog ikke på, at fagforeningerne stadig har udfordringer, når det blandt andet gælder om at tiltrække unge medlemmer, vurderer Henning Jørgensen.

- Det er måske et opråb til de faglige ledere om at komme væk fra nogle skriveborde og ud og opsøge de unge for at få dem med i de faglige organisationer, siger han.

Hos 3F mener man også, at udviklingen går den rigtige vej. Det er dog rigtigt, at unge stadig er en udfordring, siger forbundssekretær i 3F Henning Overgaard

- Det er en kendsgerning, at vi rigtig gerne vil have fat i de unge, men der er nogle unge, som bliver fristet af billigere tilbud uden reel overenskomstmæssigt indhold. Det er noget, vi forsøger at blive bedre til, siger han.

Hos FOA mener formand Dennis Kristensen, at fagforeningerne er blevet lullet i søvn på grund af tidligere medlemsfremgang i 90’erne, og derfor er der behov for en brat opvågning nu, siger han.

- Vi skal dokumentere vores værd og komme i dialog med potentielle medlemmer, før de melder sig ind, hvor vi førhen fik dem automatisk. Det har vi nok været en del år om at indse, siger han.

Facebook
Twitter