20 vestegns-skyderier i år: Efterforskning er et langt sejt træk

Det er foruroligende, at der er så mange skydevåben i omløb, men det er en svær opgave at løse, lyder det fra Københavns Vestegns Politi.

I løbet af 2018 har det i alt været 20 skudepisoder i Københavns Vestegns Politikreds. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

I går aftes måtte Københavns Vestegns Politi rykke ud til endnu en skudepisode ved Brøndby Strand Station. Dermed har der i løbet af 2018 været i alt 20 skudepisoder i politikredsen, som dækker over kommuner som Albertslund, Høje-Taastrup og Rødovre.

- Skyderier i det offentlige rum som dem, vi har oplevet i det seneste halve år, er fuldstændig uacceptabelt, siger Kim Christiansen, der er politidirektør hos Københavns Vestegns Politi.

Han oplyser, at de mange skyderier er en opgave, som politiet tager yderst alvorligt, men at det samtidig er en svær opgave, som politiet står over for i efterforskningsarbejdet.

- Der er ikke nogen umiddelbar linje i skyderierne. Der er ikke tale om traditionelle bander, men mindre kriminelle grupperinger, siger Kim Christiansen og uddyber:

- Efterforskningen i den her slags sager er et langt sejt træk. Vi får typisk ikke meget at vide fra de involverede – for ikke at sige, at vi får ingenting at vide. Og vi får meget lidt fra borgerne.

Derfor appellerer Københavns Vestegns Politi især borgerne til at kontakte politiet, hvis de ved noget om skyderierne eller har set det mindste.

Konfiskerer våben

På grund af de mange skyderier er Københavns Vestegns Politi massivt til stede i gader både før, under og efter et skyderi, hvor de både arbejder med mobile politistationer, ekstra patruljering og tæt samarbejde med kommunen og boligforeningerne.

Også det normale politiarbejde bidrager til at stoppe skyderierne. Her konfiskerer politiet løbende flere skydevåben.

- Når vi kigger henover året finder vi ganske mange våben i forbindelse med ransagninger, visitationer og på grund af tip om skydevåben, siger Kim Christiansen.

- Vi synes, vi tager mange våben, men jeg er enig i, at der er mange skydevåben i omløb, og det er foruroligende, siger han.

På grund af de mange våben og skyderier overvejer politiet løbende, om de skal gøre brug af en visitationszone, som man også så det under bandekonflikten sidste år.

- Det er klart, vi sidder og kigger på det. For der er en mulighed for en visitationszone, hvis noget tyder på, at her færdes nogen i et afgrænset område, siger Kim Christiansen og forsætter:

- Lige nu synes vi ikke, at der på baggrund af det seneste skyderi er grund til at oprette en zone, men det er klart, at vi følger hele tiden udviklingen.

Facebook
Twitter