500 på venteliste i Vinge: Skandaleombrust kontrakt rammer boligselskaber

Ikke før kommunens kontrakt om byggeretter falder på plads, kan boligselskabet Domea bygge i Vinge.

Frederikssund Kommune har ifølge et fortroligt dokument mere end svært ved at få styr på detaljerne i den aftale, som man har indgået omkring byggeprojektet Vinge. (Foto: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur. © Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur.)

Det er ikke kun borgere i Frederikssund, der kan ærgre sig over konsekvenserne af, at kommunen ikke har fået en endelig kontrakt på plads med selskaberne, der skal bygge det stort opslåede Vinge Centrum.

Det gælder også boligselskabet Rosenvænget og de 500 personer, der står på venteliste til en af selskabets kommende boliger i byprojektet Vinge.

Boligselskabet kan nemlig ikke få deres aftale på plads med Frederikssund kommune, før den overordnede kontrakt er lukket.

Problemet kommer efter et forfejlet salg af såkaldte byggeretter i byprojektet Vinge Centrum, der skal huse 20.000 borgere, men hvor Frederikssund Kommune nu mangler 163 millioner kroner i kassen.

- Det er ikke os, der bestemmer farten, og vi har flere gange ærgret os over, at tidsplanen ikke holder, siger Karsten Pedersen, projektudviklingschef i Domea.dk, der rådgiver boligselskabet Rosenvænget i projektet.

Der er allerede 500, som står på venteliste til de 115 boliger, som Rosenvænget vil have bygget.

Og Karsten Pedersen forventer da også, at der vil være efterspørgsel på boligerne, når de formodentlig bliver færdige, selvom de er flere år forsinkede.

- Formentlig, når vi kan leje de her boliger ud i 2020, så vil det være glemt, siger Karsten Pedersen.

Politikerne i Frederikssund kommune mødes onsdag aften, for at vedtage en spareplan, der skal finde de 100 millioner kroner, der skal til for at dække hullet, som den manglende kontrakt omkring byprojektet Vinge Centrum, har efterladt.