7.000 ikoniske københavnerlamper bliver sat på auktion

Interesserede får nu muligheden for at lyse hjemmet op med et lille stykke københavnerhistorie.

Københavnerlampen blev tegnet af Stadarkitektens kontor i 1977 og har siden hængt i gaderne. Nu bliver de taget ned og solgt på auktion. (Foto: Københavns Kommune)

De københavnske gader skal have nye lamper, og dermed ryger 7.000 af de gamle gadelamper på auktion.

Og det er ikke en hvilken som helst lampe, som almindelige mennesker nu kan få fingrene i, siger centerchef i Københavns Kommune, Steffen Rasmussen:

- Det er nogle lamper, som er blevet designet af Stadsarkitektens kontor i 70'erne. De har siden hængt i gaderne og lyst op, så det er et stykke københavnerhistorie, der bliver nu sat til salg til glæde for folk.

Lamperne ryger på internet-auktion

Det er auktionshuset Lauritz.com, som vil stå for salget af de 7.000 lamper, som vil blive sat til salg i flere omgange. Det kan blive en indbringende affære for Københavns Kommune: 

- Auktionshuset har vurderet, at lamperne er 1500 kroner værd per styk, men i og med at der er mange til salg, kan det blive lavere, siger Steffen Rasmussen, som sidder i kommunens Center for Trafik og Byliv.

Lamperne vil blive solgt uden indmad, og en køber vil derfor skulle gøre lidt selv for at kunne få lys over spisebordet eller i gangen.

Københavnerlampen er hot

Hos Lauritz.com er administrerende direktør Mette Rode Sundstrøm glad for at få lov til at forestå salget af den særlige lampe, siger hun i en pressemeddelelse:

- De rammer lige ned i indretnings- og boligtendensen lige nu, hvor det bliver vigtigere at indrette sig personligt og unikt med fund fra forskellige tidsperioder og stilarter. Fokus er på ting med patina, af gedigne materialer og med en værdi, der rækker ud over den kommercielle.

Den patinerede lampe har hængt i Københavns gader i tredive år, men kan nu få indendørs pension. (Foto: Københavns Kommune)

Der vil blive sat cirka 80 lamper til salg ad gangen, og er interessen stor, vil der også blive sat lamper til salg i Sverige og Tyskland.

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk