800 millioner til renovering af ghetto

En af Danmarks store ghettoer, Mjølnerparken i København, står overfor et stort ansigtsløft, som skal gøre området mere attraktivt.

Mjølnerparken på Nørrebro skal renoveres for 800 millioner kroner.

En omfattende renovering af Mjølnerparken på Nørrebro står for døren.

Der er afsat 800 millioner kroner til projektet, som skal give hele parken et løft og gøre området mere attraktivt og moderne, skriver Berlingske.

Det er Københavns Kommune, der sammen med boligselskabet Lejerbo i København, står for projektet.

Jan Hytteler formand for Lejerbo i København. Han er glad for udsigten til en renovering. For området har behov for den, lyder hans vurdering.

- Mjølnerparken har brug for et ansigtsløft. Vi tror på, at det vil betyde, at vi får et område, der er mere værd, og som beboerne vil passe bedre på, siger han til DR København.

Mjølnerparken er defineret som en af Danmark store ghettoer med høj arbejdsløshed og mange indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Flere familier skal tiltrækkes

Jan Hyttel bakkes op af Søren Dalsgaard, der er formand for Mjølnerparkens afdelingsbestyrelse. Han ser frem til en renovering og mener, at det vil komme beboerne til gode.

- Udover at give de slidt bygninger et tiltrængt løft, håber vi, at det kan skabe en større tryghed for beboerne. Hvis vi kan skabe en bedre sammenhæng med andre dele af byen, vil det give en bedre Mjølnerparken.

Renoveringen vil konkret komme til at betyde, at man laver butikker i nogle af stuelejlighederne. Desuden vil de treværelses lejligheder, som ligger i parken, blive udvidet, for at tiltrække flere familier til området.

Støtte fra beboerne selvom genhusning og huslejestigning er konsekvens

I maj skal beboerne endeligt stemme om projektet skal blive til noget. Bliver det et ja, så vil det komme til at betyde huslejestigninger og genhusning for beboerne. Men Søren Dalsgaard er sikker på, at beboerne vil stemme ja.

- Vi har haft en afstemning sidste år, om hvorvidt vi skulle gå videre med projektet, og der oplevede vi en stor opbakning. Så vi håber naturligvis, at opbakningen fortsætter hele vejen til den endelige afstemning, siger han.

Det er ikke første gang, at en dansk ghetto får et løft. Gellerupparken i Aarhus gennemgår for tiden også store renoveringer, der skal gøre området mere attraktivt.