Årets dyreste villa kostede over 45 millioner

En villa i Lyngby nord for København tog rekorden for dyreste villahandel i 2013 med en pris på over 45 millioner kroner.

En villa i Lyngby nord for København tog rekorden for dyreste villahandel i 2013 med en pris på over 45 millioner kroner. (Foto: Home- DR johnny Krone)

En over 700 kvadratmeter stor bolig på Nybrovej i Kongens Lyngby blev den dyreste villa i 2013. Med perfekt beliggenhed i grønne omgivelser direkte ned til Bagsværd Sø og som genbo til Marienborg kom salgsprisen helt op på 45,5 millioner kroner. Det viser en årsopgørelse fra Boligsiden.dk.  Whiskeybæltet topperNordsjælland gør rent bord på top 10 over årets dyreste villahandler. Ikke et eneste andet sted i landet blev villaerne solgt så dyrt:   - Nordsjælland er Danmarks dyreste område at købe hus i. Det er tæt på Hovedstaden, men alligevel er der masser af skov og grønne områder, og ikke mindst er der hele kyststrækningen, der trækker priserne op", siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:   - Man kan se, at de dyreste huse på listen alle ligger nær kysten eller, for det dyreste hus vedkommende, ned til en sø. I gennemsnit koster villaer, der ligger under 100 meter fra søbredden, 10.000 kr. mere pr. kvadratmeter end huse, der er blot ligger 100-200 meter fra søen. Så når årets dyreste villa både ligger i Nordsjælland og er placeret i første række til søen, så ligger det højt på alle de parametre, der trækker priserne op.   Adressen på Nybrovej ligger i Lyngby-Taarbæk Kommune, der har landets næstdyreste kvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse. I gennemsnit koster en villa i Lyngby-Taarbæk knap 27.000 kroner pr. kvadratmeter. Huset på Nybrovej blev solgt til mere end det dobbelte, nemlig mere end 64.000 kroner pr. kvadratmeter.  Søudsigt dyrere end havudsigtDet er måske ikke helt tilfældigt, at årets dyreste hus ligger med udsigt ud over en sø. Søudsigt koster nemlig mere end havudsigt. Villaer under 100 meter fra kysten koster i gennemsnit 24.300 kr. på kvadratmeter, mens en villa under 100 meter fra søbredden kloster 25.800 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit.

Facebook
Twitter