Affaldsdirektør undlod at fortælle om livsfarlig eksplosion

Direktøren for Amager Ressourcecenter fortalte ikke sin bestyrelse om en farlig eksplosion, som skete tilbage i februar. Skandaløst, lyder det fra politiker.

D. 15. februar 2017 eksploderede en af de fire kedler på det gamle affaldsforbrændingsanlæg ved Amager Bakke. Ledelsen undlod at oplyse bestyrelsen om eksplosionen. (Foto: © Sarah Christine Nørgaard, Scanpix)

Ledelsen på affaldsanlæget Amager Bakke har undladt at informere bestyrelsen om en livsfarlig eksplosion, som skete tilbage i februar. Det skriver Jyllands-Posten.

Amager Bakke er ejet af flere kommuner i Hovedstadsområdet, og fortielsen møder kritik fra to medlemmer af Borgerrepræsentationen i København, blandt andet Lars Weiss, der også er bestyrelsesformand i Amager Bakke.

Radikale Venstres Mette Annelie Rasmussen, kalder over for DR, ledelsens handling for en skandale.

- Det her er gået langt over, hvad en ledelse kan tilladelse sig overfor en bestyrelse, siger Mette Annelie Rasmussen.

Og den kritik tager direktør for Amager Ressourcecenter Ulla Röttger til efterretning.

- Jeg har fundet ud af nu, at bestyrelsen gerne ville have været orienteret, især bestyrelsesformanden. Så det tager jeg selvfølgelig til efterretning, og fremover vil jeg informere dem, siger Ulla Röttger til DR.

Det var et rør med ca. 250 grader varmt vand, der sprang inde i en af kedlerne under højt tryk i det gamle anlæg, som Amager Bakke skal erstatte.

Ulla Röttger siger, at der nu er sat et omfattende arbejde i gang for at finde ud af, hvorfor der skete en sprængning i røret.

Ingen kom til skade under eksplosionen.