Alternativet i København: Karakterer skal være valgfri

Alternativet vil gøre karakterer valgfri for de københavnske folkeskoler. Håbløst forslag, siger Konservative.

Man skal ikke være bange for at række hånden op og stille spørgsmål i fremtiden, hvis det står til Alternativet. (Foto: STEFFEN ORTMANN)

Når elever i fremtiden skal have feedback for en eksamen eller opgave, så skal det ikke nødvendigvis være i form af en karakter.

Sådan lyder et forslag fra Alternativet i Københavns valgprogram frem mod efterårets kommunalvalg, hvor man vil gøre det valgfrit for folkeskolerne i København, om de vil give eleverne karakterer.

Det er ifølge Alternativets spidskandidat i København Niko Grünfeld for at gå imod det, han kalder præstationssamfundet.

- Vi vil gerne komme med et modspil til det præstationssamfund, som man ser i dag. Vi vil gerne have et opgør med konkurrencestaten, siger han.

Opgøret sker blandt andet, fordi han mener, folkeskolen skal have mere frihed.

- Vi ønsker at give folkeskolen mere selvbestemmelse. Vi vil give fagligheden tilbage til lærerne, så de kan bruge de værktøjer, der virker for dem, siger Niko Grünfeld og tilføjer:

- Vi vil gerne væk fra testkultur og styrke et nært læringsrum.

Det er dog ikke alle politikerne i København, der er lige begejstrede for tanken om en folkeskole uden karakterer.

Konservatives Nishandan Ganesalingam ser nemlig ikke en karakterfri folkeskole som en positiv ting. Tværtimod.

- Jeg synes, det er et håbløst forslag. Det ville være katastrofalt, hvis vi mistede styringen med fagligheden i de københavnske folkeskoler. Vi har ikke brug for færre karakterer.

Alternativets forslag bliver varmt modtaget af Enhedslisten og SF, mens Socialdemokratiet ser gode tegn, men ikke vil være med til at fjerne karaktererne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk