Andelshavere sejrer: Det er meget, meget stort

Beboere i Duegården er både lettede og rørte efter Højesterets afgørelse i dag i sagen mellem andelshaverne og Nykredit.

ARKIVFOTO 2015 af Andelsforeningen Duegården- - Se RB 11/5 2016 14.05. Andelsboligforeningen Duegården får lov til at gå konkurs. Det har Højesteret afgjort onsdag. (Foto: Asger Ladefoged/Scanpix 2016) (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

- Vi har arbejdet med det her i syv-otte år nu. Så det sætter sine spor.

Sådan lød det fra en tydeligt rørt Bent Schmidt-Nielsen, der er en af beboerne i andelsboligforeningen Duegården på Frederiksberg.

Han lyttede med i Højesteret, der i dag afgjorde en sag mellem andelsboligforeningens 122 andelshavere og Nykredit til andelsboligejernes fordel.

Andelsboligforeningen har fået rettens ord for, at den godt må gå konkurs. Alternativet var at fortsætte med en uoverskuelig gæld, der er langt større end andelsboligforeningens værdi, så det er langt at foretrække for de 122 andelshavere.

For Bent Schmidt-Nielsen var dommen en lettelse.

- Det kan godt være, stemmen vibrerer lidt. Sådan er det. Vi har arbejdet så meget med det, og nu har det givet lidt ro. Så skal vi lige fordøje det og analysere, hvad kendelsen går ud på, siger han.

Bents kone Kirsten Schmidt-Nielsen var også med i Højesteret i dag, og hun havde lige efter afgørelsen svært ved helt at forstå, at kendelsen var gået andelshavernes vej.

- Det gik jo over al forventning. Vi havde håbet på, at vi vandt, men det, at vi vinder er meget, meget stort. Jeg har stadig en klump i maven over, at retssystemet nu har givet os medhold i det, vi mente var rigtigt. Det er helt ufatteligt, lød det fra Kirsten Schmidt-Nielsen umiddelbart efter dommen.

Det er en blanding af stor belåning og risikable swaplån, der har efterladt andelsforeningen Duegården på Frederiksberg med en gæld på godt en halv milliard kroner - dobbelt så meget som den er værd.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk