Antallet af psykiatriske behandlinger stiger markant

Flere borgere kommer i ambulant psykiatrisk behandling. På få år er antallet steget med 36 procent i Region Hovedstaden.

Moderate psykiske diagnoser som angst, OCD og depression, er i voldsom vækst, viser nye tal fra Region Hovedstaden. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

34.289 personer over 18 år fik sidste år ambulant psykiatrisk behandling på et af Region Hovedstadens hospitaler. Det er en stigning på 9161 personer - eller 36 procent sammenlignet med 2009.

Det viser regionens egne tal. På landsplan viser tal fra Danske Regioner en stigning på 25 procent fra 2010 til 2014.

- Det er især de moderate psykiske diagnoser som angst, OCD og depression, der er i voldsom vækst. Det er lidelser, der hænger tæt sammen med stress, siger Mia Skytte O'Toole, der forsker i angstlidelser ved Aarhus Universitet.

Hun mener, at en forklaring på stigningen er, at flere får øjnene op for de behandlingsmuligheder, der findes inden for den slags moderate psykiske lidelser.

- Dem der før var udiagnosticeret, de bliver nu diagnosticeret, fordi de er opmærksomme på, at de har en lidelse, som kan behandles, siger hun.

Hvis vi skal undgå, at stadig flere danskere får psykiske lidelser, kræver det større opmærksomhed på det pres, vi lægger på os selv. Det mener Poul Videbech, overlæge på Psykiatrisk Center Glostrup.

- Man skal være lidt venligere overfor sig selv, ens egne krav til sig selv. Man skal sørge for at spise sundt og motionere. Det er faktisk sundt for både ens psyke og ens hjerne, siger han.

Facebook
Twitter