Beboer: Vi oplever trusler og utryghed

Ifølge en beboer på Fælledgården er der stadig lang vej til tilfredsstillende forhold.

Mens omsorgs- og sundhedsborgmesteren i København er tilfreds med forbedringerne på Fælledgården, kniber det mere blandt beboerne (arkivfoto).

På det omdiskuterede plejecenter Fælledgården i København, der tidligere har været kritiseret for alvorlige medicinfejl og dårlig behandling af de ældre, er forholdene stadig ikke helt tilfredsstillende.

Det viser det seneste tilsyn med centret, der stadig indeholder fejl og mangler, der betyder dårlig patientsikkerhed for beboerne.

Alligevel er Fælledgården nu på niveau med gennemsnittet af de københavnske plejecentre, lyder det fra Københavns sundsheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Det er dog en sandhed med modifikationer, mener beboer på Fælledgården Susanne Mortensen.

- Vi oplever trusler, og at demente trænger ind i lejlighederne, siger Susanne Mortensen og fortsætter:

- Vi ved allesammen godt, at de (de demente, red.) ikke kan gøre for det, men der er bare ikke nok personale til at passe på dem, som bare gerne vil have lidt fred og ro.

Susanne Mortensen understreger, at hun også godt kan mærke forbedringer, efter der er kommet en ny ledelse, men der er også ifølge beboeren mange psykisk syge, som ikke får taget deres medicin. Man kan finde tabte piller rundt om omkring, og råben og skrigen er ikke unormalt.

Opdateret 11.53: Oprindeligt stod der øverst i artiklen, at skjulte tv-optagelser afslørede rystende og nedværdigende forhold for de ældre på plejecentret Fælledgården i København for tre år siden.

Det var ikke for tre år siden, men for ti år siden. For tre år siden blev Fælledgården stærkt kritiseret for andre forhold – blandt andet håndtering af medicin.