Bekymring for nyt IT-system på Riget

Efter tusindvis af fejl i nyt IT-system er personalet på Rigshospitalet bekymrede for at overgå til systemet i efteråret.

Til efteråret kommer IT-systemet Sundhedsportalen til Rigshospitalet, og det vil give problemer, lyder det fra sygeplejerskerne. (Foto: Colourbox © Colourbox)

- Vi får også problemer, det er der ikke nogen tvivl om, det gør vi.

Sådan siger fællestillidsrepræsentant-suppleant for sygeplejerskerne Diana Saksulv på Rigshospitalet, efter pressede læger, sygeplejersker og sekretærer har kæmpet flere uger med tusindvis af fejl i det nye IT-system, Sundhedsplatformen, på Herlev og Gentofte Hospitaler.

5. november bliver det Rigshospitalets tur, og det er ikke uden skepsis.

- I forhold til selve implementeringen af systemet og det at vi går på om præcis 144 dage, så er vi selvfølgelig bekymrede, siger Diana Saksulv.

Sundhedsplatformen gik i luften 21. maj, og siden har der været omkring 10.000 episoder, hvor systemet ikke har fungeret, som det skal. Meget er blevet rettet, men flere af de fejl, der har været, har betydet dårligere patientsikkerhed.

Alligevel er der også håb, understreger Diana Saksulv.

Ledelsen i Region Hovedstaden har forsikret, at man arbejder på højtryk for at få problemerne løst, og viljen fejler i hvert fald ikke noget ifølge fællestillidsrepræsentanten:

- Det, jeg oplever indtil videre, er, at der er en stor lydhørhed og en stor vilje til at forsøge at arbejde med de fejl, der er, siger Diana Saksulv.

FacebookTwitter