Besøgende valfarter til rockmuseum

Museum Ragnarock i Roskilde har overgået sine egne besøgsforventninger.

Museet i Roskilde er pop, rock, ungdomskultur og rockhistorie. Det nye rockmuseum Ragnarock åbnede i slutningen af april i år. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Rock, pop og ungdomskultur er åbenbart noget museumsgæster vil have. På de knap fem måneder, som Museum Ragnarock i Roskilde har haft åbent, har museet nemlig overgået sine egne forventninger for et helt kalenderår.

Cirka 50.000 betalende gæster har danset sig gennem tælleapparaterne, og har givet et smil på læben hos direktør Frank Birkebæk.

- Vi er selvfølgelig godt opmærksomme på, at det er nyhedens interesse, der også spiller en rolle i denne sammenhæng, men vi har den glæde, at besøgstallet er langsomt stigende, siger Frank Birkebæk til DR P4 København.

Publikum kommer både på grund af den moderne arkitektur og indholdet om musik og ungdomskultur, som de fleste kan spejle sig selv i, siger Frank Birkebæk.

Og det er langt fra kun 68'ere, der går indenfor.

- Dem kommer der også mange af, men der kommer lige så mange af de unge. Omkring 40 procent af de besøgende er under 18 år, og det er en utrolig stor procentdel på et kulturhistorisk museum, siger Frank Birkebæk til DR P4 København.

Facebook
Twitter