Besparelse på vej til 4.000 utilfredse grundejere

Grundejere i København har kritiseret kommunens fortovsordning for at være for dyr. Privat aktør overtager opgaven og sænker prisen.

Boligforeninger og butiksejere i Københavns Indre By, på Vesterbro, dele af Nørrebro og på Christianshavn betalte sidste år 76 millioner kroner for renhold af fortove. (Foto: christian Als © Christian Als)

Når fejemaskiner i det nye år rengør fortovene i Indre By og store dele af brokvartererne, så er de ikke længere bemandet af Københavns Kommune.

For fra 1. januar er det nemlig ikke længere kommunen, der skal holde grundejernes fortove rene. Ordningen bliver derimod overtaget af entreprenørvirksomheden NCC Danmark.

- Den nye ordning indebærer det samme som den gamle. Det er de samme ydelser, som borgerne får, men det er en anden entreprenør, som udfører arbejdet, forklarer Jon Pape, der er serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Dog skiller den nye ordning sig ud fra den gamle ordning, på et helt afgørende punkt: prisen.

- Priserne kommer til at være lidt under det halve af, hvad vi tog tidligere, fortæller Jon Pape.

En af de politikere, der har stemt for en udlicitering af fortovsordningen, er de konservatives Jakob Næsager.

- Den gamle ordning var smækfyldt med fejl. Kommunen har krævet en overpris de sidste mange år, fortæller han og understreger, at selvom NCC Danmark kan klare opgaven til under det halve, så forventer han stadig en høj standar.

- Vi har mange andre udliciterede opgaver i kommunen, som kører rigtig godt og snorlige med en høj renholdsstandar, siger han og fastslår:

- Når de kan gøre det billigere end kommunen kan, så skal vi naturligvis ikke betale overpris.

De 4.000 grundejerne kan se frem til en besparelse på mere end 60 procent.

Facebook
Twitter