Betal med MobilePay til en hjemløs

En udvalgt gruppe HusForbi-sælgere vil fra i dag tilbyde betaling med MobilePay.

35 sælgere på tværs af landet skal de næste fire måneder teste brugen af MobilePay som betalingskanal. Det skal imødekomme både købere og sælgere. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Mens vi i stigende grad vinker farvel til mønter og sedler, vinder digitale betalingsformer frem. Det kan blandt andet mærkes blandt landets HusForbi-sælgere.

Det skal et nyt betalingssystem nu gøre op med. Fra i dag går HusForbi og Danske Bank nemlig sammen om lade 35 HusForbi-sælgere tilbyde MobilePay som betalingsform. Betalingerne fra MobilePay vil hver dag blive sat ind på et kontantkort, som sælgerne vil kunne bruge i hæveautomater, samt på steder der modtager MasterCard.

Dermed fungerer kortet lige så nemt som kontanter, siger HusForbis sekretariatsleder Rasmus Kristensen.

- Selvom man lever på gaden og ikke er i stand til at få et hævekort i sin bank, så kan man på denne her måde alligevel tilgå kontanter i hæveautomater eller betale i en butik, siger han.

I Danske Bank håber man, at forsøget på længere sigt vil imødegå både købere og sælgere, siger Dorte Eckhoff, der er chef for Danske Banks sociale og miljømæssige indsats.

- Med testen vil vi gerne undersøge, om vi med en kombination af MobilePay og et kontantkort kan være med til at løse problemet med færre kontanter. På den måde gør vi det nemmere for danskerne at støtte den gode sag, og samtidig hjælper vi sælgerne med at fastholde deres salg, siger hun.

De i alt 35 sælgere bliver testpersoner de næste fire måneder, hvorefter HusForbi og Danske Bank vil tage stilling til, om systemet skal udvides.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk