Bettina har været ledig flere gange: Der er kommet flere job

Det har været ind og ud af arbejdsmarkedet for Bettina Carlsen. Men det er blevet nemmere, siger hun.

Da Bettina Carlsen søgte job første gang, i 2013, var der cirka 7 ledige for hvert opslået job. Da hun søgte sidste gang, i 2015, var der 4. (Foto: Privatfoto.)

Bettina Carlsen har prøvet det flere gange de seneste år: At være på jagt efter et arbejde. Første møde med jobsøgningsprocessen var i 2013, da hun var nyuddannet sociolog fra Københavns Universitet.

- Der var ikke så mange job. Der var helt klart krav om erfaring. Og selv om jeg havde haft studiejob, var der ikke mange job, der lå lige til højrebenet, siger Bettina Carlsen.

Månederne gik. Og der var langt mellem jobopslag.

-Det job, jeg endte med at få efter at have været ledig i fem og en halv måned var et meget kort barselsvikariat på tre måneder, fortæller Bettina Carlsen.

I øjeblikket er der er halvt så mange arbejdsløse per opslået job som i 2012. Det skyldes både, at der bliver slået flere stillinger op, og at der er færre ledige.

Den udvikling har Bettina Carlsen også oplevet. Hun var senest ledig i efteråret.

- Da jeg var ledig igen her i efteråret, kunne jeg helt klart se, at der var flere job. Jeg sorterede på ugentligt basis i de job, der var opslået i forhold til hvilke job, jeg gerne ville søge og hvilke, jeg kunne søge, hvis jeg manglede job at søge, fortæller Bettina Carlsen, der i dag er ansat i Københavns Kommune.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.