Bibliotek holder fast i dragshow for børn trods hidsig debat

Der er varslet både demonstration og moddemonstration i aften, når Frederiksberg Bibliotek inviterer til dragshow for børn.

Magnus Lykke Johansson optræder som Diana Diamond til et dragshow for børn på Frederiksberg Bibliotek i aften. (Foto: © PRIVATFOTO)

Diana Diamonds lysblonde paryk overstrøet med similisten kommer til at funkle på Frederiksberg Bibliotek i aften.

For selvom arrangementet har skabt debat blandt politikere og på sociale medier, holder biblioteket fast i aftenens arrangement, hvor to dragqueens skal underholde børn mellem 6 og 12 år.

- Biblioteket er et sted for alle, og for os er det her ikke politisk. Det er en del af det, vi er sat i verden til at lave, siger Tina Pihl, der er bibliotekschef på Frederiksberg Bibliotek.

Kritikken har været så voldsom, at Magnus Lykke Johansson, der optræder som Diana Diamond, har modtaget både trusler og beskyldninger om pædofili.

- Det har været enormt ubehageligt. Men det gør mig egentlig kun endnu mere opsat på, at vi gennemfører showet. Jeg glæder mig stadig utrolig meget, siger Magnus Lykke Johansson.

Planen er, at de to dragqueens kommer udklædt som prinsesser, mimer til Disney-sange og danser med børnene.

Diana Diamond optræder for både børn og voksne med forskellige slags shows. (Foto: © PRIVATFOTO)

Men mænd i drag-udklædning hører ikke hjemme som underholdning for børn, mener Isla Tusindstråle, der er medarrangør af en demonstration foran biblioteket i aften.

- Jeg kan ikke se, hvordan man kan fjerne det seksuelle fra de her to personer. Hvordan vil de fjerne hele essensen i deres udtryk? Det kan de jo ikke bare. De er pornografiske i deres udtryk, siger hun.

Inspireret af børnebog

Mens hun får opbakning af Dansk Folkepartis kulturordfører, Mikkel Bjørn, er Venstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen, som også er rådmand på Frederiksberg, helt uenig.

- For mig at se er det ret uskyldigt, og jeg er helt sikker på, at børnene ikke bliver forargede. Der er måske nogle forstokkede typer, som er væsentligt ældre, der bliver foragede, men jeg er ikke bekymret på børnenes vegne, siger Jan E. Jørgensen.

Arrangementet er inspireret af børnebogen 'Børnene i Sølvgade', hvor nogle børn får hjælp af en mand, som godt kan lide at gå i nederdel og højhælede sko.

Ifølge Frederiksberg Biblioteks hjemmeside skal arrangementet "fejre mangfoldigheden", og bibliotekschef Tina Pihl understreger, at det ikke er usædvanligt for biblioteket at holde den slags arrangementer.

Det overraskende har været den voldsomme kritik, hvor biblioteket har fået mails og telefonopkald, der "i et ikke særlig pænt sprog siger til os, at vi skal droppe showet", siger Tina Pihl.

- Jeg er rigtig ked af, at de medvirkende har fået trusler. Folk må jo mene, hvad de vil, men jeg havde håbet, at de optrædende ville blive skånet, siger hun.

Arrangementet er en del af Den Lille Kulturnat, der finder sted i København og på Frederiksberg i aften.