Bilejeres organisation siger ja til kørselsafgift

Et flertal af danske bilister vil gerne have indført kørselsaffit, og bilejernes organisation, FDM, tilslutter sig også

Både bilejernes organisation, FDM, og et flertal af danskerne siger ja tak til kørselsafgift. (Foto: Anders Kappel © DR)

- Kørselsafgifter, den såkaldte road pricing, er en god idé.

Det mener bilejernes interesseorganisation FDM, som er dermed deler holdning med flertallet af danskere.

Ifølge en meningsmåling fra A&B Analyse, mener 52 procent af danskerne, at man skal betale alt efter, hvor eget man kører på vejene. Kun 25 procent er imod, skriver Altinget.dk.

Kørselsafgift kræver stop for bilafgifter

Der er dog et lille 'men' i forhold til FDM's opbakning til kørselsafgift. Den kræver nemlig, at regeringen samtidig fjerner bilafgiften, siger Thomas Møller Thomsen, administrerende direktør i FDM

- Det er et fornuftigt princip, fordi det er dem, der bruger systemet, der betaler, men det er ikke tanken, at man skal bruge det som et ekstra skatteobjekt, siger han.

Fornyeligt har både Trængselskommissionen og Produktivitetskommissionen anbefalet regeringen at indføre kørselsafgifter på danske veje.

Regeringen og FDM venter på teknologien

Regeringen har hver gang afvist idéen om at indføre kørselsafgifter med den begrundelse, at teknologien ikke er klar til det. Og det vil være for dyrt for Danmark at være forgangsland.

Det er FDM's administrerende direktør, Thomas Møller Thomsen, enig i:

- Indtil de tekniske løsninger er klar, så er man nødt til at diskutere de andre ting: hvad kommer road pricing til at betyde, når en gang det kommer - på længere sigt, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter