Bilfri søndag i København i fare

Politisk er der flertal for at forvise bilerne fra Københavns gader, men nu er der usikkerhed om økonomien.

Hertil og ikke længere. Vejspærring i Gothersgade søndag den 21. september 2003. (Foto: BENT MIDSTRUP © Scanpix)

Det vil koste 4,7 millioner kroner at afholde bilfri søndag den 18. september i år, hvor blandt andet H.C. Andersens Boulevard skal være fri for motorstøj og bilos.

Der er imidlertid ikke sat penge af til dagen i budgettet, og pengene skal derfor findes ved den såkaldte overførselssag, hvor partierne forhandler om fordelingen af Københavns overskudsskattekroner fra sidste år.

Men De Konservatives Jakob Næsager siger nu, at han har tænkt sig at bruge sin vetoret under forhandlingerne. Han vil ikke poste én eneste krone i projektet.

- Vi ønsker ikke at medvirke til at finde de penge. Vi synes, at det er fjolleri, og at borgerne er til grin for deres egne penge, siger Jakob Næsager til DR P4 København.

De 4,7 millioner kroner skal blandt andet skal gå til skiltning, afspærring af veje, reklame og kommunikation.

Forhandlingerne om de overskydende penge i København starter efter påske. Teknik- og Miljøforvaltingen i København oplyser, at pengene til bilfri søndag skal findes i forbindelse med de forhandlinger. Det er ikke muligt at finde dem i forvaltningens 2016-budget i øvrigt, lyder det.

- Vi ønsker ikke at medvirke til at finde de penge. Vi synes, at det er fjolleri, og at borgerne er til grin for deres egne penge, siger Jakob Næsager fra Det Konservative Folkeparti.

Opslået af DR Nyheder på 27. marts 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.