Bilister skal både købe billet og stille p-skiven for at undgå bøde

Mange bilister ved ikke, at de skal dobbeltgardere sig, når de parkerer i en tidsbegrænset bås.

I Dronningens Tværgade i indre København skal man både købe billet og stille p-skiven. Her skriver parkeringsvagterme flere afgifter end noget andet sted, nemlig godt tre millioner kroner i afgifter årligt. (Foto: Maja Hald- P4 København)

En p-billet i forruden er ikke nok til at undgå en bøde, hvis man parkerer sin bil et sted, hvor der samtidig gælder tidsbegrænsning.

Det gælder blandt andet på Dronningens Tværgade i det indre København, som er den mest indbringende gade for Center for Parkering hos Københavns Kommune. Og det er et problem, mener bilisternes organisation FDM, hvor Dennis Lange er jurist:

- Det er en rigtig dårlig ordning, for bilisterne forstår den ikke. De falder i på den ene eller anden måde. Enten fordi de ikke får stillet p-skiven eller får købt p-billet.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:54f417a9a11f9f09cc0cbdc0

Dobbelte regler er for beboeres skyld 

Hver syvende bilist, der får en parkeringsafgift i ruden i Dronningens Tværgade, klager til kommunen, som scorer godt tre millioner kroner i afgifter årligt på den små 500 meter lange vej.

Den dobbelte regel skyldes hensynet til beboere, siger Jes Øksnebjerg fra Center for Parkering hos Københavns Kommune:

- Her vil man gerne have noget rotation til gavn for de borgere, der bor her, og derfor må udefrakommende kun parkere en time, siger parkeringscenterchefen. 

Politiet: Dobbeltregel er ikke fair

Dobbeltreglen gælder flere steder i Københavns Kommune. Men hos Københavns Politi mener man ikke, at reglerne tager hensyn til bilisterne:

- Den almindelige borger opfatter en parkeringsbillet på linje med en parkeringsskive. Derfor ville det ikke være fair, at man både skal stille skiven og købe billet, siger politikommisær Søren Wiborg og henviser til politiets bekendtgørelse:

- For Københavns Politi er det entydigt efter bekendtgørelsen om parkeringsskiver, at hvis man har en parkeringsbillet, behøver man ikke også stille sin parkeringsskive.

Københavns Kommune vil se på skiltning

FDM kører i øjeblikket en sag mod Københavns Kommune om dobbeltreglen.

I Center for Parkering i Københavns Kommune tager man kritikken til sig, og man vil nu undersøge, om man kan lave reglerne om, uden det generer beboere og øvrig trafik:

- Vi er enige i, at afgifterne i dette område er mange. Det er dybest set et problem, og det vil vi gerne gå ind og kigge på og se, om vi kan gøre anderledes, siger parkeringscenterchef Jes Øksnebjerg.

 

Facebook
Twitter