Biografen er stadig populær

Antallet af solgte biografbilletter i biografer i hovedstadsområdet er steget med 14 procent fra forrige år til sidste år.

De bløde lædersæder og popcorn i bægre trækker stadig. Antallet af solgte biografbilletter i biografer i hovedstadsområdet er nemlig steget med 14 procent. (Foto: Kristian Sæderup © Scanpix)

På trods af et hav af streamingtjenester, så sætter vi os stadig i de røde bløde biografstole og tømmer popcornbægeret til en god film på det store lærred.

Sidste år blev der scannet eller revet i 5,7 millioner billetter i hovedstadsområdet. Og det skyldes især de film der bliver vist.
Det fortæller Kim Pedersen, formand for brancheorganisationen Danske Biografer.

- Der var en hel unik sammensætning af film sidste år. Det ramte alle segmenter og var film der har haft publikums bevågenhed, siger Kim Pedersen.

Også billetindtægterne steg i hovedstadsområdet.

Sidste år blev der solgt billetter for omkring 412 millioner kroner mod 350 millioner kroner i 2014. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Og det er vigtigt, for branchen tjener ikke særlig mange penge på at sælge eksempelvis dvd'er, siger Kim Pedersen.

- Det er mere vigtigt end nogensinde, at biograferne kan lave en omsætning til producenterne, så man stadig kan lave film af høj kvalitet, siger han.

Grunden til vi stadig går ind i mørket og ser en god film, skyldes at biografen er billigere end andre kulturtilbud, mener direktør for Det Danske Filminstitut, Henrik Bo Nielsen.

- Og så vil vi gerne opleve fællesskaber. Vi vil gerne opleve en film sammen med andre, og det er ikke noget man kan få hjemme foran en tv-skærm, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.