Biskop om religionsfrihed: Dansk lovgivning er vigtigere

Loyalitet over for danske værdier er vigtigere end religionsfrihed, mener biskop.

Grundloven sikrer religionsfrihed i Danmark, men den frihed skal bruges i loyalitet med dansk lovgivning, mener biskop Lise Lotte Rebel (th). (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

- Religionsfrihed er vigtig i Danmark, men den skal kun praktiseres, hvis den ikke går imod dansk lovgivning.

Sådan lyder det fra Helsingørs biskop, Lise Lotte Rebel, på dagen, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og de øvrige partiledere på Christiansborg mødes.

De skal diskutere, hvordan man kan bekæmpe radikaliserede miljøer og imamer. der prædiker imod danske værdier.

Det har fået en række biskopper op af stolen, skriver Berlingske. Blandt andet mener biskop i Roskilde Stift Peter Fischer Møller, at politikerne overreagerer, og at der er fare for, at man sætter de grundlovssikrede frihedsrettigheder over styr.

Helsingørs biskop, Lise Lotte Rebel, vil ikke forholde sig til de politiske tiltag mod radikaliserede imamer, men hun mener, at borgere i Danmark først og fremmest skal være loyale over for dansk lovning.

- Der må være en loyalitet over for den lovgivning og det land, man bor og er statsborger i. Man kan aldrig bruge religionsfriheden til at overtrumfe landets lovgivning, siger Lise Lotte Rebel til P4 København.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.