Børnehave vil servere hundrede procent økologisk mad

I Børnehaven Den Grønne Kastanje er målet helt økologiske måltider.

Børnene i Den Grønne Kastanje er glade for økologiske mad, siger børnehaveleder Jeanette Lundum. (Foto: DR P4 København)

Morgenmåltidet står på havregrød, hjemmebagt brød med hjemmelavet syltetøj, mælk og yoghurt. Alt er økologisk, og det er ikke tilfældigt.

I Børnehaven Den Grønne Kastanje i København er maden 98 procent økologisk. Det giver sunde børn og glade forældre, siger leder af børnehaven, Jeanette Lundum.

- Så ved vi, at de får noget sundt uden kemi og at det mad, der kommer i dem herfra, er ordentligt. Det tror jeg på, at man kan mærke på dem. Børnene er rigtig glade for maden, og forældrene er også glade, siger hun.

Jeannette Lundum ser gerne, at Den Grønne Kastanje kommer op på at servere hundrede procent økologisk mad.

- Det kræver, at vi har nogle indkøbsaftaler, der er til at betale, og det kan være lidt af en udfordring. Men vi holder fast i at prøve at finde, hvad der kan lade sig gøre inden for årstid og sæson og komme op på 100 procent, siger hun.

Købehavn satser på økologi

I Københavns Kommune er Den Grønne Kastanje langt fra ene om at satse på økologi. Siden 2007 har kommunen arbejdet for, at de kommunale køkkener serverer 90 procent økologisk mad.

Det mål er tæt på at lykkes, idet 88 procent af de kommunale måltider i blandt andet børnehaver, vuggestuer og folkeskoler er økologiske.

FacebookTwitter