Bøvl med bycykel: Styretøj måtte forbi værkstedet

Problemramt københavnsk bycykel har nu fået fikset styret, så den kan dreje ordentligt.

Den københavnske bycykel blev i slutningen af januar taget ud af drift, fordi styret ikke kunne dreje nok i forhold til den krævede standard. (Foto: (Screendump))

Det milliondyre københavnske bycykelprojekt har været ramt af konkurs, svigtende tilslutning fra brugerne og nu også tekniske problemer.

I slutningen af januar måtte bycyklen tages ud af drift, fordi styret ikke kunne dreje nok i forhold til de standarder, der er fastsat. Nu er de første cykler så småt klar til at blive sendt ud i trafikken igen.

- Man skal aldrig sige aldrig, specielt ikke med det her projekt, men jeg håber meget, at vi nu har styr på det hele, siger Nikolaj Bøgh, formand for By- og pendlercykelfonden.

- Vi har også haft anledning til at teste andre tekniske ting omkring cyklen, og der ser alt ud til at være i orden, siger Nikolaj Bøgh, der kalder det seneste problem for uacceptabelt.

Forbedrede bycykler på gaden fra fredag

De første 150 modificerede cykler er tilbage på Københavns og Frederiksbergs gader fredag d. 5 februar, og det ufrivillige pit stop for den eldrevne bycykel har haft økonomiske konsekvenser:

- Vi vil vurdere, om vi på den baggrund skal gøre krav gældende over for producenten, siger Nikolaj Bøgh, der glæder sig over, at de første reparerede cykler snart er tilbage på cykelstierne.

Han understreger, at fonden helst vil se fremad.

Vurderingen fra fonden bag bycyklen er, at 600 cykler vil være fordelt på alle ladestationer i løbet af de næste 10 dage.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.