Boligfesten fortsætter i hovedstadsområdet

Boligsalget i hovedstadsområdet er i årets første to måneder steget med 10 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Det vi ser lige nu, er en positiv spiral, hvor mange ønsker at købe, og mange har noget, de vil af med, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz. (Foto: Mathias Løvgreen © Scanpix)

Hvis du har benyttet påsken til at købe dit nye hjem, så er du langt fra alene.

Der er fortsat optimisme blandt boligkøberne i hovedstadsområdet, og det har fået antallet af solgte boliger til at fortsætte med at stige i 2017. Boligsalget er således steget med ti procent i årets to første måneder sammenlignet med samme periode sidste år, det viser tal fra Boligsiden.dk.

- Det vi ser lige nu, er en positiv spiral, hvor mange ønsker at købe, og mange har noget, de vil af med, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Ifølge lektor og boligøkonom fra Syddansk Universitet, Morten Skak, så skyldes den positive udvikling, at der generelt set er en øget økonomisk optimisme.

- Vi har haft faldende arbejdsløshed i nogen tid. Og den stigende beskæftigelse giver en tryghed privat, hvor forbruget er steget. Og det er naturligt, at vores lyst til at købe hus i sådanne perioder også stiger, forklarer han.

Den positive stigning har de også bemærket hos Dansk Ejendomsmæglerforening, hvor ejendomsmæglerne har fået mere travlt.

- Der er større aktivitet, flere fremvisninger, mere salg. Også i nogle af de områder, hvor man ikke har været vant til mange handler, er der kommet flere, siger cheføkonom Troels Theill Eriksen.

Og netop at der bliver købt flere boliger uden for København, er en ny tendens, som man er begyndt at se i boligopsvinget, fortæller boligøkonom Morten Skak:

- Starten af denne periode med stigende boligsalg begyndte i København og Nordsjælland, men på det seneste ser vi, at resten af landet også er kommet med.

Det samme genkender Birgit Daetz fra Boligsiden.dk.

- De gode tendenser, vi ser lige nu, gælder ikke kun København, men også i omegnen og i de mindre byer, hvor salget spreder, siger hun.

Siden 2010 er boligsalget steget med 70 procent på landsplan.