Borgere jubler over kommende metro til Sydhavnen

Der er stor begejstring hos lokalbefolkningen over, at Københavns Sydhavn nu får en metrolinje.

I øjeblikket kan sydhavnsborgerne tage bus og S-tog, men fra 2023 kan de drøne hjem i metro og det vækker stor glæde. (© DR)

Der var glæde og begejstring blandt de lokale i går efter det stod klart, at der skal bygges en metro til Københavns Sydhavn.

- Det er noget af det mest fantastiske, der er sket. Det er vi rigtig glade for, siger Joan Røge, der er formand for Kgs Enghave lokaludvalg.

Ikke bekymret for metrobyggeri

Ved anlægsarbejdet af den kommende cityring, har der været massevis af klager over larm fra byggeriet. Men det er ikke noget der skræmmer folk i Sydhavnen, mener Joan Røge.

- Selvfølgelig skal der være noget byggeri. Men jeg tror at de fleste ude i sydhavnen vil være superglade for det byggeri, og så må man jo tage det som det kommer, siger Joan Røge.

Vil bringe sydhavnen tættere på København

Overborgmester Frank Jensen kalder den nye metro til Sydhavnen for et kæmpe løft til det gamle arbejderkvarter.

Og det er Professor i Plan, by og proces på RUC, John Andersen enig i. Han bor selv i Sydhavnen og mener blandt andet bringe Sydhavnen tættere på resten af København.

- Metroen er godt, fordi den integrerer det gamle Sydhaven med resten af København. Derfor er det en fordel for dem, der bor her og for københavnerne lettere kan komme på tur til Sydhavnen, John Andersen.

Vil ikke gøre Sydhavnen til velhaverkvarter

Selvom en metrostation altid er et aktiv for et kvarter, tror John Andersen ikke, at det vil får Sydhavn til at blive endnu et kvarter i København, hvor det kun er dem med de store tegnedrenge, der kan være med.

- Det tror jeg ikke, fordi det hænger sammen med nogle andre ting. Sydhavnen har jo en meget stor andel af almene boliger, så de er jo udenfor den slags markedsøkonomi. Men selvfølgelig vil der være en tendens til at ejer- og Andelsboliger vil stige noget, siger John Andersen.

Den nye metrolinje skal kobles på den kommende metroring og køre til Ny Ellebjerg Station.