Borgere skal hjælpe kommunen med terrorsikring

Til efteråret vil Københavns teknik- og miljøudvalg bede borgerne om input til hvordan man bedst kan begrænse risikoen for terror i Indre By.

Der er allerede opstillet mange udsmykkede betonklodser i København for at sikre imod terrorangreb. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Der er opstillet mere end 100 granitblokke og såkaldte 'plantekummer' i Københavns indre by, som skal forhindre terrorister i at køre ind i større menneskemængder.

Men fremover skal sikkerheden mod terror øges yderligere i bydelen, og derfor får kommunens teknik- og miljøudvalg efter sommerferien fremlagt en række forslag til, hvordan man kan begrænse biltrafikken i den centrale del af indre København.

Og til efteråret vil teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) så have københavnerne på banen med deres bud på, hvordan man bedst kan begrænse biltrafikken i den centrale del af Indre By.

- Det er vigtigt, at deres hverdagsviden bliver brugt til, at vi får skabt den bedste løsning til at sikre området. Borgerne og de erhvervsdrivende kan hjælper os med at lave en løsning, der både er sikker, men som også generer borgerne mindst muligt, forklarer Ninna Hedeager Olsen.

At borgerne blive inddraget i processen vækker glæde hos Bent Lohmann, der er formand for Indre By Lokaludvalg i København.

- Det er rigtigt mange biler, der er mere til gene end gavn. Men det skal også være sådan, at de handlende kan få leveret varer og beboerne kan komme hjem og ud igen, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter