Borgmester: Embedsmænd skal respektere landets love

Debat om embedsmænd i kommunerne skal sikre borgerne, siger overborgmester i København.

Frank Jensen (S) var selv medlem af det udvalg, Bo Smith-udvalget, der i september fremlagde rapport om forholdet mellem embedsmænd og politikere. (Foto: DR © DR)

Der skal styr på, hvad de kommunale embedsmænd skal og ikke skal gøre, når byrådspolitikerne beder dem om noget. Det mener KL, der i dag opfordrer kommunerne til at diskutere, hvordan forholdet mellem politikere og embedsmænd skal være.

Opfordringen kommer på baggrund af anbefalingerne om god embedsmandsskik fra Bo Smith-udvalget. Der er god grund til at tage den debat, mener Frank Jensen (S), medlem af Bo Smith-udvalget og overborgmester i København.

- Vi arbejder efter lovgivning, vi skaber ikke ny lovgivning. Derfor er det vigtigt, at embedsmændene og politikerne har respekt for, at vi skal overholde landets love af hensyn til borgerne, virksomhederne og alle dem, vi er meget tæt på ude i kommunerne, siger han.

KL’s oplæg til debat handler blandt andet om, hvordan kommunalpolitikerne sikrer sig, at de får de informationer fra forvaltningen, som de vil have eller har brug for.

- Embedsmænd er dygtige og har et højt fagligt niveau. Derfor er mit krav til mine embedsmænd, at de fatter sig i korthed, skriver præcist og på forståeligt dansk. Både af hensyn til os som politikere, for vi er ikke fagfolk, men også fordi vi er borgernes repræsentanter, siger Frank Jensen.

Ifølge KL har alle 98 kommuner hver sin måde at indrette forvaltningens rådgivning af politikere på.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.