Borgmester i København fyrer direktør

Københavns Kommune har indledt en afskedigelse af den administrerende direktør i Teknik- og miljøforvaltningen.

Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) har ikke ønsket at uddybe afskedigelsen. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Den administrerende direktør i Teknik- og miljøforvaltningen i København har fået besked om at skulle afskediges.

På et økonomiudvalgsmøde i Københavns Kommune den 19. marts besluttede udvalget at indlede en afskedigelse af den administrende direktør.

- Baggrunden herfor er, at der samlet set tegner sig et billede af en forvaltning med utilstrækkelig klarhed om forretningsgangene, lyder forklaringen fra Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en mail til DR.

Flere dårlige sager

Fyringen af den administrerende direktør kommer oven på en turbulent tid i afdelingen i Københavns Kommune.

DR har blandt andet fortalt historien om kommunens opkrævning af for høje gebyrer hos borgerne for blandt andet fortovsrengøring og byggesager.

Blandt andet blev der opkrævet mindst 16,5 millioner kroner for meget for at holde grundejernes fortove rene.

På baggrund af de mange sager er det derfor på sin plads med en afskedigelse, siger Niels E. Bjerrum, der sidder i Teknik- og miljøudvalget for Socialdemokraterne.

- Man må håbe, at det kan skabe noget mere ro omkring den her forvaltning, og man må også håbe, det gør, at der er færre fejl i den her forvaltning, fordi der er jo sket en hel masse fejl gennem tiden, siger han.

Også Liberal Alliance og De Radikale bakker op om beslutningen.

- Det er vigtigt for De Radikale, at der er ro omkring forvaltningen, og at københavnerne har tillid til, at vi forvalter efter alle kunstens regler, siger Mette Annelie Rasmussen (R).

Økonomiudvalget ventes at behandle en egentlig afskedigelsessag på sit møde 2. april, hvorefter sagen skal behandles i borgerrepræsentationen den 11. april. Først herefter vil der blive taget stilling til, hvem der bliver konstitueret på posten som administrerende direktør.

Ninna Hedeager Olsen har ikke ønsket at komme med yderligere kommentarer. Heller ikke den afskedigede administrerende direktør har ønsket at kommentere sagen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter