Borgmester i København med opfordring til skolebørnsforældre: 'Få vaccineret jeres børn'

Vaccinetilslutningen er alt for lav i København forud for skolegenåbningen, mener Københavns børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K).

Det går for langsomt med at få vaccineret de yngste skolebørn i København, mener kommunens børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K).

Når de københavnske skolebørn igen møder ind til fysisk undervisning i dag, er der en del af eleverne i klasselokalerne, som endnu ikke er coronavaccineret.

I målgruppen med de 5 til 11-årige har kun godt 38 procent i Region Hovedstaden fået første stik.

Det får nu Københavns Kommunes børne- og ungdomsborgmester til at henvende sig direkte til forældrene forud for skolestarten.

- Jeg vil rigtig gerne have bremset coronaen, og jo flere vi får vaccineret, desto bedre får vi dæmmet op for smitten i de københavnske skoler, siger Jakob Næsager fra Konservative.

Ser man på antallet af børn, der med andet stik er færdigvaccinerede, er tallet helt nede på syv procent i regionen viser tal fra den 4. januar i år. Det er klart lavest blandt de fem regioner.

Det tal skal derfor op, mener børne- og ungdomsborgmesteren.

- Det kunne være rart at få endnu flere skolebørn vaccineret. Når sundhedsmyndighederne både er kommet med en anbefaling og stiller gratis vacciner til rådighed, synes jeg, at alle københavnere skal gribe muligheden af hensyn til vores børn, siger Jakob Næsager.

Samtidig handler vaccinationen også om at holde sygdommen for døren, lærerne på arbejde og skolerne åbne.

- Vi skal undgå, at børnene bliver syge og smitter deres klassekammerater, men der er også et hensyn at tage til medarbejderne, som går mellem de uvaccinerede børn. Ved at undgå sygdom og smitte, kan vi også begrænse antallet af vikarer, for det er rarest for børnene, at de kender de voksne, siger Jakob Næsager.

Særligt i hovedstadsområdet er smittetallet fortsat meget højt, og med den lave tilslutning til vaccinerne er der ikke udsigt til, at tallet falder lige foreløbigt.

Alligevel mener Københavns Lærerforening, at det i udgangspunktet er en god idé at åbne skolerne, selvom mange lærere er bekymrede for smitten.

- Lærerne er rigtig trætte af virtuel undervisning. Det er svært, og det er svært at nå alle elever på den måde, siger formanden for Københavns Lærerforening, Lars Sørensen.

Til sammenligning med tallene i Region Hovedstaden er 48,4 procent af børnene i alderen 5 til 11 år i Region Midtjylland begyndt på et vaccineforløb. Det er den region med højest tilslutning i landet.