Borgmester: Københavnsk støjpatrulje skal udvides til hverdage

Københavns kultur- og fritidsborgmester vil have udvidet den såkaldte støjpatrulje til hverdage.

Det er ikke kun i weekenden, at festglade mennesker larmer i København. Kultur- og fritidsborgmesteren vil med nyt forslag mindske larmen i hverdagene. (© Colourbox)

En tung, gennemtrængende bas kan for selv de mest tungtsovende af os ødelægge vores nattesøvn.

Derfor skal der gøres endnu mere for de støjplagede københavnere, mener kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

-Det er uholdbart, at københavnere, der skal op på arbejde og skole, ikke kan få deres nattesøvn på grund af støj. Derfor ønsker jeg at udvide kommunens vagtordning og støjpatrulje, så støjplagede københavnere kan få hjælp, uanset om det er onsdag aften eller lørdag nat, siger Carl Christian Ebbesen.

I dag kan københavnere, der er generede af støj fra caféer, restaurationer og spillesteder, ringe til en vagt på Københavns Rådhus fredag og lørdag mellem klokken 21 og 03. Vagten videregiver derefter henvendelserne til kommunens miljøinspektører, som patruljerer i nattelivet i samme tidsrum.

Men den ordning skal altså udvides til hverdage, mener borgmesteren, og det vækker glæde hos Københavns Beboernetværk, (KBN).

-Det er rigtig godt forslag. Det her er ikke kun et problem om fredagen og lørdagen. Det er hver dag, at der er ramasjang i København, siger Hannibal Holt, bestyrelsesmedlem i KBN.

Kultur- og fritidsborgmesteren vil efter planen tage forslaget om en udvidelse af støjpatruljen og vagttelefonen med til de kommende forhandlinger om ubrugte midler fra sidste års budget. De forhandlinger starter på mandag.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.