Borgmesterpost i spil igen

Allerøds kommende borgmester er ikke endelig fundet. Nu skal der holdes nyt møde.

Erik Lund - nuværende borgmester i Allerød for de Konservative - går med til mødet, men indgår ikke i en aftale, der koster ham posten som borgmester. (© DR København)

Alt er i spil. Også borgmesterposten. Sådan lyder det fra Venstres John Køhler i Allerød efter, at han har inviteret til endnu en runde i konstitueringsforhandlingerne.

John Køhler, der brød en aftale med de Konservative om, at det største parti fik borgmesterposten, har indbudt samtlige nyvalgte byrådspolitikere til møde mandag aften med det formål at skabe en konstituering, der er bredere end den nuværende 11 mod 10, som John Køhler kuppede sig til på valgnatten.

- Vi har en åben dagsorden til mødet. Alt er i spil, siger John Køhler til DR København.

Den kuppede borgmester Konservative Erik Lund siger til DR København, at hans parti selvfølgelig kommer til mødet, men at de under ingen omstændigheder går med til en aftale uden at få borgmesterposten tilbage.

Mange af kommunens borgere er i regulært oprør ovenpå forløbet på valgnatten. Det fortæller lokalavisen Allerød Nyt. - Vi har simpelthen ikke plads til alle de debatindlæg, der er kommet, i den kommende trykte avis, siger Mads Hussing fra Allerød Nyt til DR København.

Politikerne havde på forhånd - ovenpå det der skete ved forrige valg - lovet vælgerne, at de hverken ville bryde løfter eller bage rævekager - og det var præcis det der skete, da Venstre brød en aftale med de Konservative, om at det største parti skulle have borgmesterposten. Det har fået hundredevis af borgere, der ikke plejer at deltage i debatten, til at give sin utilfredshed med politikerne til kende, fortsætter Mads Hussing: - Vi har en kæmpe trafik på vores netavis og vi bliver oversvømmet med kommentarer på artiklerne og i debatten på nettet. Det er Allerød borgerne, de er klar til at diskutere, siger han.

Fakkeltog tirsdag

Utilfredsheden med forløbet er også grunden til, at Christian Kastrup, der er medlem af Konservativ Ungdom i Allerød, har arrangeret fakkeltog i Allerød på tirsdag. - Det er ikke som partipolitiker, men for at vise den utilfredshed som borgerne uanset partifarve føler for politikerne, når de ikke lytter. Forløbet er uværdigt for Allerøds borgere, siger Christian Kastrup.

En af dem, der vil deltage i fakkeltoget for at protestere er Jacob Beer. Han stemte på Venstre, men det mener han i denne sammenhæng er ligegyldigt. - Jeg går med, fordi det skaber politikerlede, når de opfører sig på den måde for anden gang i træk, siger Jacob Beer til DR København.

Venstre konstitueret sig på valgnatten med Enhedslisten, Socialdemokraterne, SF og de Radikale. Til sammen har de 11 mandater og Venstres John Køhler er ny borgmester. 10 står udenfor, deriblandt de Konservative, der fik en fremgang på 30 procent og nu har 6 pladser i byrådet. De konservatives spidskandidat, den nuværende borgmester Erik Lund, fik kommunens største personlige stemmetal, men blev altså alligevel kuppet på valgnatten. Det fik efterfølgende Erik Lund til at kalde John Køhler for Danmarks mest utroværdige politiker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk