Borgmestre til Christiansborg: Hjælp os med motorvejsstøj

Mange naboer til motorveje er stærkt generede af støj, viser undersøgelse.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S) vil gerne betale en del af regningen for flere støjskærme ved motorvejene. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tunge lastbiler, fræsende motorcykler og larmende biler plager naboer til motorveje mere, end man egentlig troede.

Faktisk føler over halvdelen af dem, der bor tæt ved en motorvej, sig stærkt generede af støjen. Det viser en undersøgelse ved Køge Bugt Motorvejen ved Ishøj, Vallensbæk og Brøndby, som Vejdirektoratet har lavet.

Det får nu flere borgmestre til at bede politikerne på Christiansborg om hjælp til at dæmpe støjgenerne. Der er blandt andet Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen (K).

- Motorvejene hører under staten. Derfor er det selvfølgelig også staten, der skal påtage sig opgaven. Det kan ikke være rigtigt, at kommunerne skal løse alle problemerne. Det duer ikke, siger han.

Han bliver bakket op af Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (S), der også ønsker, at staten spenderer støjvolde eller støjskærme til området.

Ishøj Kommune vil dog også gerne spæde til, siger borgmesteren.

- Vi kan ikke betale det her. Det er meget dyrt at lave støjvolde- og skærme, men vi vil gerne have det løst. Derfor stiller vi gerne op, siger Ole Bjørstorp.

Mere end 15.000 boliger i seks vestegnskommuner er plaget af sundhedsskadelig støj blandt andet Nanna Bjørnsens hus i Ishøj. Hun bor cirka 300 meter fra Køge Bugt Motorvejen.

Hun håber, at politikerne finder en løsning på støjgenerne.

- Vi er meget generede af det. Vi købte huset for at kunne slappe af i en have, men det er for stressende at være uden for. På en dårlig dag med meget støj kan vi slet ikke høre, hvad hinanden siger, siger hun.

Også på Fyn bliver folk generet af støj fra motorvejen, og her vil de kommunale politikere nu lægge pres på Trafikministeriet.

- Borgerne bliver holdt hen med snak og venter i uvished. Det er ikke holdbart, siger det odenseanske byrådsmedlem Lars Havelund (K), der sammen med sin socialdemokratiske byrådskollega Anders Bertelsen nu vil invitere trafikministeren til et møde i Odense om støjproblemerne.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.