Bryster og botox: Flere er vilde med plastikkirurgi

Efterspørgslen på kosmetiske skønhedsindgreb er steget, viser en rundringning blandt kosmetiske behandlingssteder i hovedstaden.

En af de mest populære skønhedsbehandlinger er at få sprøjtet det såkaldte filler i læberne. Arkivfoto (© AP Graphics)

Det bliver stadig mere populært at få lavet kosmetiske skønhedsindgreb, som eksempelvis et par nye bryster eller et skud fylde i læberne.

Det viser en rundringning, som P4 København har lavet blandt fem kosmetiske behandlingssteder i hovedstaden.

- Generelt oplever vi en stigning både i efterspørgslen på kirurgiske- og kosmetiske indgreb som botox eller filler i ansigtet, siger Louise Vennegaard Mielke, der er plastikkirurg ved Danmarks største privathospital, Aleris-Hamlet.

Den øgede efterspørgsel kan også ses hos Styrelsen for Patientsikkerhed, der oplyser, at antallet af læger, der er registreret til at udføre kosmetiske indgreb, er steget med 25 procent fra 2013 til i år. Styrelsen oplyser, at registreringen af medhjælpere under de enkelte læger er steget endnu mere i samme periode.

Flere skønhedsbehandlere har valgt at lytte til efterspørgslen, og i København er der de seneste år poppet en del nye skønhedsklinikker op, viser en gennemgang, som P4 København har foretaget.

En af de nye klinikker er Retouch Clinic i København, der slog dørene op i starten af 2016. Ejeren, Cathrine Würtz, valgte at investere i den nye klinik, fordi hun forudså, at den stigende efterspørgsel på kosmetiske indgreb ville fortsætte.

- Der er et stort marked for skønhedsindgreb. For ti år siden ville alle unge piger have lavet hair extensions, men nu er det i stedet læberne, der skal have ekstra fylde, oplever Cathrine Würtz.

Det er især større bryster og indsprøjtninger i ansigtet, der er i høj kurs, viser P4 Københavns rundrigning samt tal fra Sundhedsdatastyrelsen.

Ifølge styrelsen er antallet af kvinder, der får lavet større bryster på en privatklinik næsten tidoblet fra 2005 til 2015.