Buschauffører: Natarbejde gør os usikre trafikken

Efter buschaufførerne i København har fået ny vagtplan, hvor de skal køre hele natten, er deres kørsel blevet mere usikker, mener chaufførerne.

Efter buschaufførerne i København har fået ny vagtplan, hvor de skal køre hele natten, er deres kørsel blevet mere usikker, mener chaufførerne. (Foto: Jakob Andresen © DR København)

Tager du natbussen i København, så skal du måske holde øje med om din chauffør sidder og nikker med tunge øjenlåg bag rattet.

Chaufførerne er nemlig blevet dødtrætte efter at ændringer i vagtplaner har tvunget dem til at arbejde hele natten i stedet for dele af den.

- Vi har jo haft eksempler, hvor nogle kollegaer måtte dytte af andre, fordi de har siddet og sovet bag rattet, når der er rødt lys, og er begyndt at køre i den forkerte retning, fortæller Bent Møller Jensen, næstformand for chaufførernes fagforening København.

Flere falder i søvn 

Han bliver bakket op af en undersøgelse blandt chaufførerne foretaget af tillidsmændene i Ryvangs Faglige Klub, skriver Ekstra Bladet.

Her vurderer tre ud af fire chauffører, at de oplever en større risiko for at falde i søvn, når de kører bus om natten. Flere siger, at de sågar har oplevet at falde i søvn bag rattet.

Skal gøres noget

Og der skal ske noget nu, siger Bent Møller Jensen.

- På det eller andet tidspunkt sker der en drabelig ulykke, det er jeg overbevist om. Det her kan der aldrig kompenseres for. Man kan jo ikke sove på forskud, siger Bent Møller Jensen.

Arriva, der står for driften erkender problemet, og vil arbejde på en løsning sammen med chaufførerne, skriver Ekstra Bladet.

Facebook
Twitter