Butikker på Nørrebro lider under bandekonflikt: Vores omsætning er halveret

Flere butikker har oplevet fald i omsætningen, siden skyderierne begyndte.

Siden skyderierne begyndte på Nørrebro, er der blevet længere mellem kunderne på Nørrebro Spisehus, fortæller direktør Susanne Christensen. (Foto: DR P4 København © (c) DR)

De mange skyderier på Nørrebro har ikke kun mindsket trygheden for beboerne på Nørrebro. Det har også haft konsekvenser for handelslivet, lyder det nu fra flere butikker.

Hos Restaurant Um Hamza's har man været nødt til at holde lukket de seneste to måneder, og det skyldes, at kunderne føler sig usikre på grund af beliggenheden, mener Zainab Maaroof, der hjælper til i restauranten.

- Vi har haft gæster, der har kunnet lide maden, men som siger, at vi er placeret et dårligt sted. Det er først efter bandekonflikten, at vi er begyndt at høre det.

Også Nørrebro Spisehus har oplevet, at omsætningen er gået ned. Det er en direkte konsekvens af bandekonflikten, mener direktør Susanne Christensen.

- Når man har en omsætning på 22.000 kroner, der pludselig falder til 11.000 kroner, så kan man mærke det. Folk skriver, at de rigtig gerne vil komme tilbage, når det stilner af, og hvis det bliver bedre. Den rammer os hver gang, siger hun.

Selvom det er to måneder siden, der sidst blev skudt, er kunderne endnu ikke vendt tilbage til Nørrebro Spisehus. Også Café Castro og blomsterhandleren House of Roses fortæller, at bandekonflikten har kostet dem omsætning.

Skyderier forringer butikkernes værdi

Det er særligt butikkerne omkring den Røde Plads, der oplever, at kunderne holder sig væk, siger Hans Mejlshede, der er formand for Nørrebro Handelsforening.

- Det er specielt gået ud over omsætningen hos de butikker, der henvender sig til unge mennesker. Hvis det fortsætter, vil det betyde en forringelse af, hvad butikkerne er værd, og Nørrebrogades omdømme vil lide ved det, mener han.

Hvis den nuværende fred fortsætter, vil butikkerne være tilbage ved normalen relativt hurtigt, tror Hans Mejlshede.

- Det sker ikke fra den ene dag til den anden, men i løbet af et halvt til et helt år, vil man være tilbage til det normale, vurderer han.

Den seneste skudepisode på Nørrebro fandt sted i midten af november. Der har været 42 skudepisoder i København siden d. 12. juni.

Facebook
Twitter