Byggebranchen kritiserer opgør med almene boliger

Flere kritikere langer ud efter blå blok, som vil droppe billig bolig-loven.

Byggebranchen er bekymret for, at beboersammensætningen bliver skæv, hvis billig bolig-loven droppes.

Der er brug for billige boliger i fx København, og derfor er det et problem, at blå blok vil rulle billig bolig-loven tilbage.

Det mener både Dansk Byggeri og et af de firmaer, der bygger private lejligheder i hovedstadsområdet.

Venstre, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og nu også Konservative vil nemlig droppe den del af planloven, som betyder, at kommunerne kan kræve, at 25 procent af alle boliger i nye boligområder skal være almene boliger.

Dansk Byggeri undrer sig Hos interesseorganisationen Dansk Byggeri undrer de sig over, at loven om at hver fjerde nye bolig i eksempelvis København skal være en almen bolig, står til at blive droppet.

- Det er vigtigt, at man får en bred sammensætning af forskellige boliger i byen. Det er vigtigt for både arbejdsmarkedet og byen, at alle mennesker har råd til at bo der, siger Maria Schougaard Berntsen, økonomisk konsulent hos Dansk Byggeri.

Derfor får det da også konsekvenser, hvis loven, som blev vedtaget i begyndelsen af året, allerede skal ændres.

- Jeg er bekymret for, om man så får skabt alle de boliger, der er brug for til forskellige grupper i København, siger Maria Schougaard Berntsen.

Velfungerende by kræver almene boliger Hvis vi skal have velfungerende byer, hvor der er liv i alle områderne - så er det altså vigtigt at holde fast i de almene boliger.

Det mener direktøren for et af de firmaer, der bygger private ejerlejligheder i blandt andet København, Roskilde og Køge.

- Vi er nødt til at sikre, at vi har en by, hvor der er plads til alle, og derfor er vi nødt til at sikre, at vi har de blandede boformer i byen, mener Hans-Bo Hyldig, direktør for FB-gruppen, der bygger private boliger i hovedstaden.

Det er nemlig også attraktivt for dem, der bygger private boliger, at der også bliver bygget almene boliger. For så er beboere og firmaer bag nemlig sikre på, at der kommer liv i boligområderne, siger Hans-Bo Hyldig.

- Man kan få en bedre fungerende bydel og sikre, at der kommer lys i alle vinduerne, mener han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk