Byrådsmedlem: Politikeres orlov er udtryk for dårlig kultur

40 medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation har holdt lønnet orlov for at passe deres almindelige arbejde eller holde ferie, og det kritiserer det radikale medlem Tommy Petersen.

Politikerne på Københavns Rådhus strides om orlovsordningen (© DR København)

Siden 2009 har 40 medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation holdt orlov med løn for enten at passe deres almindelige arbejde eller for at holde ferie - årsagen var altså hverken barsel eller sygdom.

Alene sidste år kostede det mindst 125.000 skattekroner i København, og det kritiseres af det radikale medlem af Borgerrepræsentationen, Tommy Petersen.

Han kalder de mange politikeres orlov for "et udtryk for en dårlig kultur", og i hans øjne udnytter politikerne i København ordningen.

- Hvis man ikke fik løn, ville man ikke se det i det omfang, vi ser i dag, siger Tommy Petersen.

Byrådsmedlem: Drop lønnet orlov

Han mener, at man bør droppe den lønnede orlov, medmindre man er lovligt undskyldt på grund af barsel eller for eksempel sygdom.

- Men hvis man holder ferie - altså holder fri - kan jeg ikke se, hvorfor man skal have løn oveni, siger den radikale borgerrepræsentant.

Han mener, det bør laves om, og han bakkes op af de Konservative, Enhedslisten og Venstre i Borgerrepræsentationen.

Køge giver ikke orlov

Kigger man mod Køge er udgangspunktet, at lokalpolitikere ikke kan få orlov, medmindre man er syg eller skal på barsel.

- Sådan bør det også være i København. Så vil færre søge orlov og i stedet passe deres arbejde som politikere, siger Tommy Petersen.

Men blandt andet SF er imod en regelændring.

- Det er svært at få livet som lokalpolitiker til at hænge sammen. Derfor kan det være nødvendigt at holde fri med løn, så også det økonomiske hænger sammen, siger SFs Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Et medlem af Borgerrepræsentationen får knap 93.000 om året i vederlag, mens udvalgsposter  aflønnes med 20-40.000 kroner årligt.

Facebook
Twitter