Cathrine er i fertilitetsbehandling: Det er noget af det hårdeste

Cathrine Widunok Wichmand har valgt at gå i fertilitetsbehandling i det private, fordi ventetiderne i Region Hovedstaden er lange.

Cathrine Widunok Wichmand og hendes mand har valgt at gå i fertilitetsbehandling i det private, fordi ventetiderne i det offentlige er meget lange. (Foto: Cathrine Widunok Wichmand © (c) DR)

- I skal i fertilitetsbehandling.

Sådan lød beskeden over telefonen fra lægen tilbage i januar til Cathrine Widunok Wichmand på 27 år og hendes mand, som bor på Frederiksberg.

- Jeg stod nærmest og grinede, fordi det var så syret at få at vide. Det var en meget mærkelig oplevelse at få beskeden. Ti minutter efter stod jeg og græd. Det er alle følelser på en gang, der kommer op i en, siger Cathrine Widunok Wichmand, som er tidligere radiovært på P3, men som nu arbejder som fuldtidsblogger.

Efter beskeden fra lægen gik Cathrine Widunok Wichmand og hendes mand i gang med at kigge på fertilitetsbehandling. Men ventetiden er lang i Region Hovedstaden. På Rigshospitalet er ventetiden fra henvisning til første undersøgelse for eksempel 13-15 måneder.

- Det er vildt frustrerende. Vi traf derfor den beslutning at gå til det private, hvor vi kom til efter en måned, siger Cathrine Widunok Wichmand.

Det kan være rigtig hårdt at skulle vente i lang tid på fertilitetsbehandling, mens man er usikker på, om det overhovedet kan lade sig gøre, fortæller Cathrine Widunok Wichmand:

- Det er virkelig følsomt at gå igennem sådan en behandling. Det gør ondt, og det har været noget af det hårdeste at gå igennem. Så det med oveni at skulle vente 12-15 måneder for en samtale, det kunne vi slet ikke overskue.

Men der er måske gode nyheder på vej til de knap 1.300, som lige nu står på venteliste for at komme i fertilitetsbehandling i Region Hovedstaden.

I eftermiddag kl. 17.00 skal Regionsrådet nemlig tage stilling til, om der skal tilføres 8 millioner kroner til fertilitetsområdet.