Christianitter tvivler på effekt af droner

De seneste tre dage har politiet brugt droner til at holde øje med hashhandlen på Christiania.

Politiet har tidligere haft kameraer på Christiania, men de blev revet ned. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Politiet har taget nye redskaber i brug for at skygge hashhandlen på Christiania. Det drejer sig om flyvende droner, der især bruges til at holde øje med folk, der køber hash.

På tre dage har politiet rejst 60 sigtelser mod købere, men alligevel tvivler christianit Risenga Manghezi på, at dronerne gør en forskel.

- Jeg er en lille smule uimponeret, for droner var en stor ting for to år siden, så det har pusherne kunne forudsige og forberede sig på i lang tid, siger han.

Udover sigtelserne mod købere, har politiet beslaglagt 11.691,6 gram hash og 3.478 joints. Det er ikke mere, end hvad man kan forvente, mener Risenga Manghezi.

- Jeg tror ikke, der er nogle af politiets aktioner, der reelt har reduceret salget af hash på Christiania, og jeg synes, det er ærgerligt, at man kriminaliserer folk, der køber - det er ganske almindelige, danske borgere.

Dronerne er ikke ukendte på Christiania, hvor pusherne tidligere har brugt dem til at holde øje med politiet.

- Det illustrerer jo tydeligvis, at politiet altid halser bagefter i den her kamp. Det er ikke politiets skyld, det er bare de forkerte folk, der er sat til at løse den opgave, for politiet kan ikke løse problemet med hash i Pusherstreet, siger Risenga Manghezi.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på kbh@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.