Cykeltyverier når historisk lavt niveau

Antallet af anmeldte cykeltyverier når laveste niveau i 42 år.

Sidste år modtog politiet omkring 52.500 anmeldelser om cykeltyveri på landsplan. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det er tilsyneladende blevet mere sikkert at stille den tohjulede følgesvend fra sig.

Sidste år nåede antallet af anmeldte cykeltyverier nemlig det laveste niveau i 42 år, viser tal fra Danmarks Statistik, som Varefakta har fået udtrukket.

I 2016 modtog politiet således 52.514 anmeldelser om cykeltyveri på landsplan. Heraf kom 30.152 af dem fra cyklister i hovedstadsområdet.

Til sammenligning toppede antallet af cykeltyverier på landsplan i 1994 med 125.371 anmeldelser.

Ifølge Cyklistforbundet skal årsagen til de færre anmeldelser findes hos cyklisterne selv.

- Folk er blevet bedre til at låse deres cykler. Man bruger mere end én lås, og låser den fast til en lygtepæl eller et stativ, siger Andreas Otto, der er en del af ledelsen i Cyklistforbundet.

Et af de steder, hvor man har stukket en kæp i cykeltyvenes hjul, er i Albertslund. Her har man siden 2007 oplevet en halvering af anmeldelserne om cykeltyverier.

Trafikplanlægger i kommunen, Anders Keldorff har dog ikke nogen entydig forklaring på faldet. Men han er enig i, at cyklisternes selv er blevet mere forsigtige, og så har kommunen lavet flere små tiltag.

- Vi har fået lavet en ny cykelparkering ved Albertslund Station, hvor vi blandt andet også har sørget for at lave en ny belysning, der har haft til formål at øge trygheden i området, siger han.

Facebook
Twitter