Daginstitutionerne er fyldt op: Nu skal børn passes i Tivoli

Skrappe krav om plads under genåbning af Danmark får Københavns Kommune til at vende hver en sten for at finde mere plads.

Rasmus Klump-legepladsen, som børnene skal passes på fra på mandag. (Foto: © Torben Plank, Tivoli A/S)

Mandag den 20. april skal stort set alle daginstitutioner i København være åbne, så børn kan komme tilbage i børnehave og vuggestue.

Men det giver kommunen et problem: Kravene til hvor meget plads hvert barn skal have for at mindske smittespredning er nemlig så hårde, at flere daginstitutioner ikke har plads til de børn, der kommer tilbage.

Derfor kigger Københavns Kommune efter alle de kvadratmeter, de overhovedet kan hente til pasning af børn.

Ét af de steder er Tivoli. Forlystelsesparken er alligevel lukket på grund af coronavirus indtil 11. maj, så der er plads til de børn, der ellers ikke ville kunne komme i børnehave.

Børnene er mere end velkomne

Adm. direktør i Tivoli, Lars Liebst, fortæller, at det ikke var et svært valg, da kommunen spurgte, om de kunne huse nogle børnehavebørn.

- Tværtimod. Vi skal jo hjælpe hinanden i en tid som den her, og der er jo masser af plads. Vi har alle de faciliteter, som sådan nogle børn kræver, siger han.

Børnene skal passes på havens Rasmus Klump-legeplads og i H.C. Andersen slottet.

Overborgmesteren i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), skriver på facebook, at de børn, der møder ind i Tivoli på mandag, nok skal få en anderledes oplevelse.

Det er Lars Liebst også helt sikker på. De har været klar til åbne parken siden den 1. april.

- Værsgo at inviter nogle børn ind i parken, der kan glæde sig over påskeliljer og græs på plænen. Det er ikke hver dag, at de får sådan en oplevelse, siger han.

Indtil videre kan børnene være i Tivoli til 11. maj, hvor parken regner med at åbne igen.

Samtidig tilbyder Københavns Kommune, at alle forældre, der kan holde deres børn hjemme, får pengene tilbage for dagstilbuddet til deres børn.