Danmarksrekord i pollen målt i København

I år er pollentallet for el højere end nogensinde. Mildere vinter giver mere pollen.

Pollen for el slog rekord i weekenden med hele 550. Det er en ny danmarksrekord, siger Karen Rasmussen, som er biolog hos Astma-Allergi Danmark. (© Colourbox)

Hvis du er pollenallergiker, er der måske en god forklaring på, at næsen har løbet de seneste dage. I lørdags blev der nemlig i København målt det højeste antal pollen for løvtræet el, siden man i 1970'erne begyndte at måle pollentallet.

- Pollen for el slog rekord i weekenden med hele 550. Det er en ny danmarksrekord, siger Karen Rasmussen, som er biolog hos Astma-Allergi Danmark.

Hovedstadsområdet er ekstra hårdt ramt af pollen i det tidlige forår, fordi løvtræer som el og hassel vokser i mange parker.

I år kickstartede el og hassel pollensæsonen den 21. februar. Det er fem-seks uger tidligere end for 40 år siden. Det skyldes især, at temperaturen i Danmark er steget, og at vintrene er blevet mildere.

- Tendensen med klimaforandringerne er, at der kommer mere og mere pollen, fordi sæsonen starter tidligere, og der kommer flere dage med høje pollental, siger Karen Rasmussen.

Sådan kommer du igennem pollensæsonen

Hvis du er én af dem, der snøfter og får røde øjne, når el, hassel eller birketræer springer ud, er der her tre råd fra Astma-Allergi Danmark, du kan følge.

  • Skyl håret inden sengetid.

  • Undgå udendørsaktiviteter.

  • Brug solbriller, når du cykler.

Facebook
Twitter